Skip to content

SAVETI ZA RODITELJE – EVO KAKO BI TREBALO DA KORISTITE KLIMA UREĐAJ AKO PUTUJETE SA DECOM

  Podijelite sa prijateljima

  Namestite da klima duva ka gore. Ako imate malo dete i planirate da na odmor putujete kolima koja poseduju klimu, postoje neke stvari na koje bi trebalo da obratite pažnju.

  Mada deca su prilično osetljiva i veoma malo je potrebno kako bi se prehladila.

  A to je svakako nešto što želite da izbegnete na odmoru.

  Isto tako, roditelji često ne obraćaju pažnju na to da li koriste klima uređaj na ispravan način dok se voze sa svojim mališanima. Međutim, ako se pridržavate određenih pravila, moći ćete da uživate u sigurnoj vožnji u rashlađenom automobilu.

  Rashladite automobil pre vožnje

  Prvi savet je da obratite pažnju gde ćete parkirati svoj automobil tokom vrelih letnjih dana. Savet je da ga uvek ostavljate u hladovini, a ako to niste u mogućnosti, obavezno rashladite aubomobil klima uređajem pre nego što unesete dete.

  POPULARNO:  DREVNI RECEPT ZA ISKAŠLJAVANJE I UPALU GRLA: STARI GRCI SU OVAJ SIRUP PILI NA PROLEĆE

  Umerene temperature

  Deca smeju da borave u rashlađenoj prostoriji, ali samo ako razlika u temperaturi spolja i unutra nije velika. Isto važi i za automobil. Preporuka je da razlika u temperaturi ne prelazi 3 do 5 stepeni.

  Namestite da vazduh duva prema gore

  Nikako ne treba da dozvolite da klima duva direktno u vaše dete – prehlada je zagarantovana. Savet je da naštimujete klimu da duva prema gore, ali treba da vodite računa i o tome u kom smeru će se hladan vazduh odbijati da ne bi ponovo bio usmeren ka detetu.

  Koristite odvlaživanje

  Ako koristite klima-uređaj u vozilu, onda to radite umereno. Međutim, ukoliko je u vozilu prevruće, prostor prvo rashladite, pa onda uključite funkciju odvlaživanja, zbog toga što smanjenjem vlažnosti vazduha temperatura od 26, 27 stepeni biće podnošljiva.

  Izvor: pink.rs