ZANIMLJIVO

SVET NA NOGAMA, DA LI JE ODZVONILO KORONI?! OTKRIVENO ANTITELO KOJE MOŽE NEUTRALISATI SVE POZNATE MUTACIJE VIRUSA

Podijelite sa prijateljima

Na osnovu antitela koja su pronašli američki naučnici i koja može neutralisati sve poznate mutacije koronavirusa, moguće je stvoriti lek i modifikovati vakcinu, ali je ipak potrebno analizirati sve podatke i sprovesti relevantne studije, tvrdi Dr Evgeni Timakov, za RIA Novosti.


Naučnici sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Vašingtonu u Sent Luisu (SAD) otkrili su antitelo koje može neutralisati sve poznate mutacije koronavirusa. Studija je objavljena na zvaničnoj veb stranici univerziteta.

– Ako se pronađe specifično antitelo, kojih je potrebna mala količina da neutrališe infekciju koronavirusom … biće moguće stvoriti lek i ubrizgati ga u obliku leka – rekao je Timakov.

Objasnio je da antitela protiv infekcije koronavirusom imaju različit stepen efikasnosti, a da su naučnici otkrili antitela koja štite bolje od drugih.

U budućnosti možete vakcinu izmeniti tako, da se nakon uvođenja u ljudsko telo proizvede više ovih specifičnih antitela. Istovremeno, prema Timakovu, nema smisla praviti vakcinu samo na osnovu ovih antitela, jer se virus može nastaviti menjati, a vakcina neće biti efikasna. 

POPULARNO:  KAKO ULOVITI MUŽA? SAVETI ZA ŽENE IZ 1958. NAMEJAĆE VAS DO SUZA

Bolje je da se nakon vakcinacije proizvedu različita antitela koja će pružiti zaštitu, rekao je stručnjak.

Međutim, pre pojave novih lekova potrebno je detaljnije proučiti ovo pitanje, analizirati podatke i sprovesti odgovarajuće istraživanje, naglasio je Timakov.

Izvor: informer