LJEKOVITO BILJE

AKO VAS MUČE BOLOVI U KIČMI I ZGLOBOVIMA, OBAVEZNO ZAPIŠITE OVAJ RECEPT: MOĆAN DOMAĆI MELEM OLAKŠAĆE VAM ŽIVOT

Podijelite sa prijateljima

Veoma moćna kombinacija dva sastojka, olakšaće tegobe značajno!

Bolovi u kičmi, ramenom pojasu, predelu vrata, kao i u zglobovima – postali su deo naše svakodnevice, u najvećem broju slučajeva zbog načina života koji vodimo. Dugo sedenje, manjak fizičke aktivnosti, stres, nepravilno držanje samo su neki od uzročnika akutnih i hroničnih bolova u kičmenom i ramenom pojasu, ali i u zglobovima. Naravno, ne smemo da zaboravimo ni degenerativna oboljenja, poput reume i artritisa.

Ukolikio patite od ovih tegoba, postoji niz konvencionalnih metoda lečenja, kao i terapija koje zasigurno dovode do olakšanja, ali i priroda može da bude i te kako od pomoći. Mi vam predstavljamo domaći melem, koji će ublažiti tegobe i bolove u ovim oblastima.

Napravite prirodni preparat koji vam može pomoći kod bolova u leđima i zglobovima. Ovaj prirodni lek može održati zglobove u dobrom stanju, smanjiti bolove i istovremeno otkloniti mnoge probleme koje prate ove tegobe.

Lek za bolne zglobove i leđa:

RECEPT:

Sastojci:

– od 300g do 400g belog luka

– 1l kvalitetnog nerafinisanog biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo…)

POPULARNO:  SPAS ZA CREVA JEDNA KAŠIKA OVOGA MOŽE DA UBRZA PROBAVU U ROKU OD NEKOLIKO MINUTA

PRIPREMA:

Očistiti od 300 g do 400 g belog luka, a zatim ga sitno iseckajte (može da se i ne secka, odnosno sitni). Staviti ga u teglu i preliti sa 1l kvalitetnog nerafinisanog biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo…).

Posle toga, zatvoriti poklopcem teglu i ostaviti na tamno mesto, na sobnoj temperaturi oko 2 nedelje. Ne zaboravite svakodnevno mućkati sadržaj tegle.

Na kraju ćete dobiti ulje belog luka, koje treba da se procedi kroz 3 do 4 sloja gaze ili dvaput kroz sitnu plastičnu cediljku.

Primena:

Ulje belog luka se utrljava u bolna mesta, na primer u donji deo leđa kod osteohondroze, bolova u leđima ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze.

Pokriva se najlonskom kesom u utopljava se preko noći. Beli luk poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima, samim time pomaže uspostavljanju njihovih funkcija.

Terapija bi trebalo da traje dva meseca. Pre upotrebe prirodnih sredstava uvek se obavezno konsultujte sa vašim lekarom.

Izvor: Stil