Skip to content

SPASILA HILJADE ŽIVOTA, A UMRLA OD KORONE: TRAGIČNA SUDBINE DR RADMILE SMILJANIĆ KOJA NIJE VEROVALA U POSTOJANJE VIRUSA

  Podijelite sa prijateljima

   

  BIVŠA načelnica transfuziologije u Opštoj bolnici u Užicu dr Radmila Smiljanić (66) svojim predanim radom i stručnošću tokom karijere spasla je na hiljade života.

  Nažalost, doktorka je i od početka pandemije negirala postojanje virusa i bila žestoki protivnik vakcina protiv kovida od kojeg je, nažalost, pre nekoliko dana umrla.

  Doktorka koja je kroz celu karijeru transfuziologa dala izuzetan doprinos za zdravstvo u Užicu, izgubila je prošle nedelje bitku sa kovidom nakon dvadesetodnevne borbe.

  Tragedija je potresla celo Užice koje dr Radmilu Smiljanić pamti kao izrazitog stručnjaka u oblasti transfuziologije.

  Smiljanićeva je bila načelnik Transfuziologije u Opštoj bolnici u Užicu od 2000. do 2005. godine i za to vreme uvodila je nove metode.

  Primera radi, sama je pisala projekat intraoperativnog i postoperativnog spasavanja krvi i uvela standardnu proceduru skrining testova za poremećaje hemostaze.

  Načelnik Transfuziologije bila je nakratko i 2018. godine, ali je ubrzo smenjena pošto se pobunila protiv tadašnjeg nacrta Zakona o transfuziologiji koji je predviđao da se centralizuje prikupljanje krvi, piše Blic.

  I kada je otišla u penziju, dr Radmila Smiljanić je imala veliki autoritet u zdravstvu, pogotovo u svom gradu.

  POPULARNO:  MOĆ GENETIKE: EVO S KOJOM BAKOM SMO NAJVIŠE POVEZANI I ČIJE GENE POSEBNO PRISVAJAMO

  Nažalost, prihvatila je i propagirala antikovidaške i antivakserske teorije na svom Fejsbuk profilu, te je njen autoritet doveo i do toga da se mnogi koji su njen rad poštovali, nažalost, ne vakcinišu.

  Tako je 8. avgusta napisala da je sve laž i prevara u vezi sa koronom.

  Koliko su antivakserske ideje uzele maha, pokazuje i činjenica da je dr Smiljanić vakcinu nazivala „genetskom terapijom”, a ujedno je i propagirala Ivermektin kao lek protiv korone.

  Verovala u “zaprašivanje” iz vazduha

  Pre nepunih dva meseca poznata transfuziološkinja tvrdila je da virus nije izolovan i da zaraza dolazi zbog “zaprašivanja”.

  Jedna od njenih poslednjih poruka na Fejsbuku bila je 12. septembra kada je ostavila i fotografije neba.

  – Nebo bi danas bilo bez oblačka. Ovo što se vidi su hemijski tragovi. Najavili su do 15. 9. popunjene bolnice u ovom talasu. Da bi se spustili hemijski tragovi za udisanje treba do 4h. Zaprašivanje iznad Užica krenulo od 3h i 45 min. – napisala je Smiljanić.

  Izvor: novosti.rs