ZANIMLJIVO

PREDSEDNIK BELORUSIJE LUKAŠENKO ŠOKIRAO SVE POTEZOM U KOVID BOLNICI

Podijelite sa prijateljima

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko skinuo je zaštitnu masku tokom razgovora sa pacijentkinjom u crvenoj zoni bolnice grada Orša kako bi demantovao glasine o dvojniku, objavio je Telegram kanal „Pul prvog“


Prema rečima beloruskog lidera, želeo je da dokaže javnosti da on lično posećuje bolnice.

„Živ sam. A neki pišu da dvojnik dolazi“, rekao je Lukašenko u razgovoru sa pacijentkinjom zaraženom kovidom 19 sa kojom se i rukovao.

Ovo nije prvi put da Lukašenko skida masku u takozvanoj crvenoj zoni. Na primer, u decembru 2020. godine tokom posete Mogiljevskoj regionalnoj bolnici tokom razgovora sa pacijentima predsednik Belorusije je spustio masku na bradu.

Kako je izjavila njegova portparolka Natalija Ejsmond, Lukašenkov tim i ljudi iz okruženja nagovaraju ga da nosi zaštitna sredstva u kovid-bolnicama. Međutim, prema njenim rečima, predsednik deluje po principu „sve treba da bude dobrovoljno“.

POPULARNO:  IZ NEMAČKE DOŠLA NA SVADBU U KRUŠEVAC: ZBOG POKLONA KOJI JE DONELA, ŽESTOKO SE OSRAMOTILA

Lukašenko je u oktobru rekao da nikada nije bio protiv nošenja zaštitnih maski, ali i da nikada neće prisiljavati građane da ih nose.

On je dodao da su predstavnici beloruske opozicije počeli da ga nazivaju kovid disidentom nakon njegovih nedavnih izjava o vakcinaciji i režimu nošenja maski.

Izvor: Informer