KOLAČI

MRAMORNE KROFNE IZ RERNE

Podijelite sa prijateljima

Svi vole krofne punjene čokoladom, a ove su baš posebne. Pečene u rerni, te zbog toga neće upiti ni kap ulja, em izgledaju zaista neobično. Mramorna glazura koja se postiže izuzetno lako oduševiće vaše goste, a vi ćete biti glavna kuvarica u komšiliku.

SASTOJCI:

65 ml kondenzovanog mleka

110 ml mleka

1 kašičica suvog kvasca

200 g brašna

17 g putera

prstohvat soli

čokolada

Za glazuru:

1 kašika kakao praha

1 kašika brašna

30 ml vode

PRIPREMA:

Pomešajte kondenzovano mleko i mleko, dodajte kvasac, pa sve dobro promešajte.

Sipajte brašno i zamesite testo da bude glatko. U testo ubacite puter i malo soli, potom još jednom sve sjedinite i premesite.

Pokrijte i ostavite 5 minuta da odstoji. Nakon toga ponovo malo premesite. Nakon ovoga ostavite da odstoji dok se ne udvostuči. Testo podelite u 5 jednakih delova.

Oblikujte lopte i ostavite ih pokrivene još 10 minuta. Malo razvucite rukama i u sredinu stavite kockicu čokolade ili čokoladne mrvice.

POPULARNO:  ŠAPICE - STARINSKI KOLAČIĆI OD ORAHA I MASTI: MEKANI KAO DUŠA, A ŠTO DUŽE STOJE TO SU LEPŠI

Zatvorite testo i formirajte lopticu, koju ćete potom staviti u papirnu korpicu. Kakao pomešajte sa brašnom, pa dodajte vodu. Dobro sjedinite, pa premažite testo pre dizanja. Ostavite ih da miriju dok se ne udvostruče.

Nakon toga ih poprskajte vodom, najbolje iz šprica.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 C najviše 15 minuta. Da bi bile sjajne kada se malo prohlade premažite ih topljenim puterom.

Izvor: Stvarukusa