Skip to content

NAPRAVITE PIRE KAO PROFESIONALNI KUVARI: VEĆINA DOMAĆICA GREŠI OKO MLEKA, ALI TU JE OVAJ TRIK

  Podijelite sa prijateljima

  Da bi pire bio kremast poput maslaca, neophodno je osušiti krompir nakon kuvanja, a zatim ga pritisnuti kroz sito

  Pire krompir u restoranima se veoma razlikuje od domaćeg, a ne radi se samo o tome kako je serviran i što nema nijednu grudvicu. Obično sadrži i neki tajni sastojak koji vam profesionalni kuvari nikada ne bi otkrili, a koji mu daje „šmek“…

  Na društvenoj mreži TikTok naići ćete na pregršt saveta o tome kako da pripremite jaja, meso, picu i neka od najprostijih jela, među kojima je i pire krompir.

  „Food blogerka“ Elena Golutsova, pobednica jednog kulinarskog takmičenja u Rusiji, podelila je jedan od svojih trikova za jelo bez premca. Ovu tajnu znaju samo profesionalci, ali ne očekujte da bi vam je otkrili.

  Da bi pire bio kremast poput maslaca, neophodno je osušiti krompir nakon kuvanja, a zatim ga pritisnuti kroz sito. Na ovaj način će jelo biti još kompaktnije.

  POPULARNO:  NE TREBAJU VAM SKUPI I OTROVNI PREPARATI: KOROVA U BAŠTI MOŽETE SE REŠITI SA BELIM SIRĆETOM

  Nakon toga, potrebno je dodati ne hladno (kao što svi obično rade), već vruće kuvano mleko i umutiti smesu. Možete to da uradite mikserom, ručno ili u blenderu. Mućenje će jelo „obogatiti“ vazduhom, što će ga učiniti vazdušastijim i „lakšim“.

  Osim toga, na ovaj način će pire postati za nekoliko nijansi svetliji od onog koji nije bio umućen. Još jedna tajna iskusne kuvarice je da rastopi puter pre nego što ga doda u krompir.

  IZVOR: ESPRESSO