LJEKOVITO BILJE SAVJETI

5 ZAPANJUJUĆIH EFEKATA RUŽINE VODICE PO KOSU: PODSTIČE RAST KOSE, SMANJUJE OPADANJE I PERUT

Podijelite sa prijateljima

Ružina vodica je osnovni proizvod u domaćinstvu, a sa druge strane koristi se u mnoštvu maski za lice iz edicije DIY. U pitanju je tečnost koja se dobija kuvanjem latica ruže u vodi ili destilacijom. Ova blago mirisna voda od davnina je korišćena kao prirodni parfem i alternativa mirisima koji su puni hemikalija. 

Iako smo svi bezbroj puta slušali o prednostima ove tečnosti nebeskog mirisa po našu kožu, koliko nas ju je isprobalo na svojoj kosi?

U nastavku saznajte kojih je to 5 razloga da uvedete ružinu vodicu u svoju rutinu nege kose.  

1. Umiruje kožu glave

Ružina vodica ima neverovatna antiinflamatorna i antioksidativna svojstva koja smiruju iritiranu, upaljenu kožu koja svrbi. Ako osećate nelagodnost na koži glave, ružina vodica bi mogla da je reši.

2. Bori se protiv peruti

Zbog svojih hidratantnih svojstava, ružina vodica je odličan sastojak za uklanjanje peruti. Na kraju krajeva, perut izaziva iritaciju i svrab.

Štaviše, ruže takođe sadrže antiinflamatorne i antibakterijske agense koji mogu da umire izgrebanu i ranjenu kožu glave, dodatno podstičući zdravu kožu glave. Kada se barijera vašeg vlasišta obnovi, primetićete ogromno smanjenje peruti.

POPULARNO:  OVE NAMIRNICE IMAJU ISTO DEJSTVO NA TELO KAO BELI LUK: MOĆNI ČUVARI ZDRAVLJA IZ PRIRODE

3. Podstiče rast kose

Ružina vodica je bogata vitaminima A, C, D, E i B3. Ovi hranljivi sastojci su neophodni za održavanje zdravlja kože, kose i našeg celog tela.

Kada se ružina vodica prska direktno na kožu glave, ovi vitamini prodiru u kožu i folikule dlake i pružaju im obilje hranljivih sastojaka koji im nedostaju, pokrećući rast kose. Zamislite to kao zdrav smoothie za vašu kosu.

4. Deluje kao regenerator

Ružina vodica je izuzetno hidratantna, pa se uvek preporučuje osobama sa suvom kožom. Dakle, prirodno bi delovala kao regenerator na suvoj kosi. Ovo funkcioniše izuzetno dobro kada ste napolju i kada kosa počne da vam izgleda grubo i iskrzano. Samo je sipajte u bocu sa raspršivačem i naprskajte po kosi. Isto važi i za krajeve koje će hidrirati i ponovo omekšati.

5. Jača kosu

Zahvaljujući vitaminima, antioksidansima, antiinflamatornim i antibakterijskim svojstvima, ružina vodica jača svaki pramen vaše kose. Ne samo da podstiče rast kose, već i smanjuje opadanje i lomljenje kose. To čini opšte zdravlje vaše kose boljim.

Izvor: Elle.rs