Skip to content

AKO JE ONA UGROŽENA, CEO ORGANIZAM JE UGROŽEN: NAJMOĆNIJI NAPITAK ZA PRIRODNO ČIŠĆENEJE JETRE

    Podijelite sa prijateljima

    Jetra je “čistač” našeg tela i baš iz tog razloga, njoj je potrebno redovno “čišćenje”, kako bi ste telo rateretili nagomilanih otrova

    Svi mi volimo slavlja, rođendane, praznike, taj slatki hedonizam začinjen zdravicama. Trošimo svoj organizam nemilice uživajući u iću i piću a onda sledi umor i malaksalost. Jeste li znali da je upravo čišćenje jetre na prirodan način idealan način da ovaj organ održite zdravim i jakim?

    Jaka i teška hrana koja se sporo vari, gazirana pića, alkohol, duvanski dim…sve to ide na naplatu na više mesta lociranih po vašem telu, ali jetra je ta koja trpi najviše.

    Dakle, ono što je svima nama potrebno jeste temeljna detoksikacija organizma, kroz čišćenje jetre prirodnim putem.

    U nastavku teksta pročitajte kako jetra funkcioniše i na kako na prirodan način očistiti telo od toksina. Donosimo vam mnoštvo praktičnih saveta i kao i uvek zdrave recepte, zato ostanite sa nama…

    ČIŠĆENJE JETRE NA PRIRODAN NAČIN

    Jetra je u stvari pomoćna žlezda za varenje koja proizvodi žuč. Služi za skladištenje hranljivih materija u organizmu, kao i uklanjanje odnosno neutralisanje onih štetnih. Sve što unosimo u telu prolazi kroz jetru. Ona je najvažnii metabolički organ u telu i obavlja preko 500 različitih funkcija u vašem telu.

    Nazivaju je i „laboratorijom organizma“ zbog svoje izuzetno važne uloge u metaboličkim procesima jedinke. Drugi je po veličini organ u ljudskom telu (prvi je koža).

    Jetra ima izuzetnu moć regeneracije. Čak i ako se odstrani veliki deo jetre ona ipak može da se u potpunosti obnovi. Ona je u stvari jedini organ koji se može u potpunosti regenerisati.

    Jetra utiče i na vašu telesnu težinu! Veoma je bitno da ona radi kao satić da ne bi došlo do nakupljanja masnog tkiva po bokovima.

    POPULARNO:  EMOTIVNA ISPOVEST MAME NATALIJE: "U TRUDNOĆI SAM PILA VINO, NIKADA NEĆU SAZNATI DA LI JE TO IZAZVALO ZDRAVSTVENE PROBLEME MOG SINA"

    ZDRAVLJE JETRE JE ZDRAVLJE CELOG ORGANIZMA

    Kada jetra ne funkcioniše kako treba malo po malo dolazi do disbalansa i pojave raznih bolesti, manje i više štetnih po zdravlje.

    Jetre sakuplja otrove, one koje proizvodi naše telo i one iz spoljašnje sredine (npr. pesticide, herbicidi, teški metali…). Svi toksini kroz krvotok dolaze pravo do jetre.

    Dijeta za čišćenje jetre podrazumeva izbalansiranu ishranu, pomalo fizičke aktivnosti i dosta kvalitetnog sna. Odličan prirodni lek za čišćenje jetre je npr. napitak od cvekle, suvog grožđa i limuna koji jača imunitet i oslobađa ovaj vitalni organ od toksina.

    SIMPTOMI KOJI NAM GOVORE DA JETRA NIJE „POD KONAC“

    Hroničan umor, malaksalost, neobičan žut ili siv ten…sve su to simptomi koji bi mogli da ukažu da je jetra „u problemu“. Žućkasta boja kože i beonjača ili čak bledilo mogu ukazati na probleme sa jetrom.

    Ako ste primetili da vam je mokraća tamnije boje to npr. ukazuje na povišen bilirubin.

    Nažalost, simptomi se često pokazuju prekasno, kada je neko oboljenje već uzelo maha. Dakle, ono što je od izuzetne važnosti jeste preventivno čišćenje jetre na prirodan način. Dakle. važno je da se nagomilani toksini na vreme izbace iz organizma.

    Jeste li znali da postoji alkoholna i nealkoholna masna jetra. Oba tipa masne jetre mogu dovesti do ciroze jetre.

    Izbegavajte prekomernu konzumaciju alkohola! Hronični alkoholizam dovodi do formiranja ožiljnog tkiva koje dovodi do propadanja jetre.

    Neuredan način živote i pre svega nezdrava ishrana mogu dovesti do slabljena jetre, što može dovesti do fibroze. Otkazivanje jetre je poslednji stadijum ovog stanja.

    NASTAVAK NA STRANI 2…

    Pages: 1 2