Skip to content

OVAJ DEO PILETINE JE NAJGORI, A SVI GA ČESTO JEDEMO

  Podijelite sa prijateljima

  Zbog bogatog ukusa i lake pripreme, piletina je često na našoj trpezi. Ona sadrži vitamin D i kalcijum i bogata je proteinima, a sadrži i holin, hranljivi sastojak koji igra ulogu u memoriji i ostalim funkcijama mozga.

  Gotovo da nema osobe koja ne voli ovo meso, ali nisu svi delovi piletine zdravi i nije preporučljivo jesti ih često, upozoravaju lekari.

  Istraživanjem koje je sprovedeno u Kini naučnici su došli do zaključka da je pileća kožica veoma štetna po zdravlje. Naime, ona se u potpunosti sastoji od masti i, osim toga, može da sadrži veliki broj bakterija.

  Iako mnogi veruju da je koža nogu, butina i pilećih prsa odličan izvor vlakana kolagena. Zapravo, ovo je daleko od istine. Ovaj deo ne hrani telo kolagenom, ali lako možete naneti štetu vašoj figuri.

  Dobro razmislite pre nego narednog obroka.

  POPULARNO:  STRUČNJACI ZA DOBAR SAN OVO NIKADA NE DRŽE U SPAVAĆOJ SOBI, A VI?

  Druga na listi štetnih delova piletine nalazi se džigerica. Iako je bogata vitaminom B12, sadrži i dosta masti, koje nam prete holesterolom.

  S druge strane, belo meso lekari najviše preporučuju. Ono sadrži veliku količinu proteina koji su odlični za izgradnju mišića, a ujedno sadrži i mali procenat masnoće i malo kalorija pa je odlično ukoliko pokušavate da smršate ili održite kilažu.

  Izvor: Stil.kurir.rs