ZANIMLJIVO

VEDRANA RUDAN IZGUBILA ČULO VIDA ZBOG COVID-A

Podijelite sa prijateljima

Popularna hrvatska spisateljica se obratila svojim čitaocima sa šokantnom vešću – izbubila je vid

Jedna od omiljenih hrvatskih spisateljica, javnim obraćanjem zabrinula je fanove. Naime, Vedrana Rudan izgubila je vid, a kako kaže to joj se desilo kao posledica korona virusa.

– Drage moje, dragi moji! Mnogi ste mi pisali, hvala vam, i tražili od mene objašnjenje zašto se ne javljam. Odgovor je kratak iako mutan, ja sam poluslepa.

Mene je korona tresnula u oči. Bila sam dva puta u bolnici, odlični lekari “ništa ne vide”, ne vidim ni ja. U daljini mi je sve jasno. I brda i doline.

Ali…Imam problem sa gledanjem u mobitel, teve ekran, kompjuter, knjigu. Ne mogu čitati, gledati Netflix, surfovati… Ja sam jedina osoba u Hrvatskoj koja pojma nema kako izgleda Hanina venčanica, uhapšeni ministar i šta pada i da li nešto uopšte pada na Ukrajinu.

Legendarni riječki oftalmolog profesor Kovačević je rekao da lekari za ovo moje drugo stanje nemaju objašnjenje. Kad će mi se vid vratiti i hoće li niko ne zna. Čujem da u Rijeci nisam jedina sljepica kojoj nakon korone mobilni služi za slušanje muzike.

POPULARNO:  KRIZA U HRVATSKOJ ZBOG UKRAJINE: KOD SUSEDA CENA HLEBA SKOČILA NA 3 EVRA

Nažalost, propala mi je promocija knjige “Doživotna robija” na Sajmu knjiga u Novom Sadu, svi dogovoreni nastupi na televiziji, ne podnosim svetlo. Sunčane naočare su mi na nosu od jutra do mraka, hoću li postati Ray Charles pitaj boga.

Čudno je kako se čovek na sve privikne. Preporučeno mi je da više šetam i gledam u daljinu, šta se tako bitno tamo događa niko mi ne govori.

Na jednom od mojih slepačkih izleta upoznala sam psa Ora. Uživala sam u njegovom društvu i sve mi je “jasnije”, iako kroz dim, maglu i plutajuće oblake koji nikako da stanu, da bi trebalo mobilni zameniti psom.

Toliko od mene. Ovaj tekst diktiram svojoj boljoj polovini. Hvala joj. Hvala i vama koji sa mnom sigurno saosećate, i ja bih s vama.

Antivaksere molim da mi ne pišu kako mi se ovo dogodilo jer sam se vakcinisala. Vakseri neka mi šalju pisma utehe i dobre želje. Sve ću pročitati kad se “prosvetlim”.

Doviđenja, nadam se. Tek kad si slep naslućuješ kako je svet lep – napisala je na svom sajtu Vedrana Rudan koja je izgubila vid.

Izvor: Najzena