LJEKOVITO BILJE SAVJETI

LEK ZA OPORAVLJANJE JETRE: SMESU TREBA JESTI DVA PUTA NEDELJNO, OBNAVLJA SVAKU NEZDRAVU ĆELIJU I ČISTI CELO TELO

Podijelite sa prijateljima

Jetra je najvažniji organ u telu iz razloga jer ceo organizam zavisi od zdravlja ovog dela tela. Upravo je jetra ta koja sve nečistoće filtrira

Da jetra ne radi kako treba, najbolje ćete primetiti ako osećate hronični umor, lošeg ste zdravlja, u ustima često osećate gorak i metalni ukus, imate žuti premaz na jeziku…

Ako se stalno prejedate ili jedete nezdravu hranu, pušite i pijete alkohol, uzimate jake lekove, moguće je da ćete svoju jetru izložiti dodatnom naporu.

Stručnjaci su sigurni da se jetra može oporaviti ako svaki dan za doručak jedete kašu.

Recept za kašu koja popravlja zdravlje jetre:

Ovseno brašno – 1 čaša. Ovas blokira apsorpciju štetnih materija, ubrzava eliminaciju toksina. Olakšava proces varenja. Obezbeđuje telu potrebnu energiju.

Bundeva (očišćena i isečena na kockice) – 20 do 40 grama. Obnavlja ćelijske strukture jetre, podmlađuje. Pomaže u čišćenju svih organa. Jedenje sirove bundeve na prazan stomak poboljšava funkciju želuca i probavnog trakta.

POPULARNO:  ŽENE KOJE ZNAJU ZA OSNOVNU KULTURU: OVO SU OSOBINE PRAVIH DAMA

Suvo grožđe – pola šake (dobro opranih i razdvojenih). Optimizuje funkciju jeter, pomaže pri obnavljanju ćelije.

Bademi – po želji. Normalizuju jetru.

Priprema: Sve sastojke stavite u malu šerpicu. Dodajte vodu ili mleko, pa pustite da provri. Možete dodati i malo soli. Kada provri, sklonite sa ringle, poklopite i ostavite da malo odstoji.

Preporuka je da se ova kaša kuva najmanje 2 do 3 puta nedeljno. Brzo se apsorbuje. Daje lakoću, energiju i uklanja neprijatan plak sa jezika.

Izvor: NajŽena