TORTE

NAJUKUSNIJA VERZIJA ČUVENE MARKIZA TORTE

Podijelite sa prijateljima

Svi smo već čuli za čuvenu markiza tortu ali ova je posebna, morate nam verovati na reč. Ovaj recept se prenosi s kolena na koleno, putuje po svetu. Sada dolazi i do vas.

SASTOJCI:

7 jaja

250g putera

250g šećera u prahu

200g čokolade za kuvanje

3 kašike ekstrakta ruma

Mleko

2 pakovanja piškota (4 table)

2 kesice šlaga

PRIPREMA:

Odvojte od 7 jaja žumanca i belanca. Od belanca umutite sneg i stavite u frižider. U žumanca stavite 250g šećera u prau i dobro umutite. Dodajte ceo puter.

Otopite čokoladu, pa dodajte u umućena žumanca i čokoladu. Sipajte u fil jedno 3 kašike ruma da lepo zamiriše, to možete i po soptvenom ukusu, nećete pogrešiti.

Kada ste to sve lepo umutili, u tu smesu dodajte i prethodno umućena belanca iz frižidera i na najsporijoj brzini umutite fil.

U okruglu činiju standardne velićine (kao za salatu) obložite folijom. U malo ugrejanog mleka, potapajte piškotu po piškotu i ređajte po obodu činije.

POPULARNO:  NAJBOLJI RECEPT ZA ŠEHEREZADA TORTU KOJA SE NE PEČE

Kada celu površinu prekrikjete piškotama, izlijte fil i poravnajte. Zatvorite činiju i fil sa piškotama i stavite da se torta stegne. Potrebno je 2-3 sata.

Izvadite tortu iz frižidera, prevrnite je na veći tanjir. skinite foliju. Umutite šlag od dve kesice šlaga i premažite ili ukrasite tortu po želji.

Prijatno!

Izvor: Stil