Skip to content

NAJUKUSNIJA VERZIJA ČUVENE MARKIZA TORTE

  Podijelite sa prijateljima

  Svi smo već čuli za čuvenu markiza tortu ali ova je posebna, morate nam verovati na reč. Ovaj recept se prenosi s kolena na koleno, putuje po svetu. Sada dolazi i do vas.

  SASTOJCI:

  7 jaja

  250g putera

  250g šećera u prahu

  200g čokolade za kuvanje

  3 kašike ekstrakta ruma

  Mleko

  2 pakovanja piškota (4 table)

  2 kesice šlaga

  PRIPREMA:

  Odvojte od 7 jaja žumanca i belanca. Od belanca umutite sneg i stavite u frižider. U žumanca stavite 250g šećera u prau i dobro umutite. Dodajte ceo puter.

  Otopite čokoladu, pa dodajte u umućena žumanca i čokoladu. Sipajte u fil jedno 3 kašike ruma da lepo zamiriše, to možete i po soptvenom ukusu, nećete pogrešiti.

  Kada ste to sve lepo umutili, u tu smesu dodajte i prethodno umućena belanca iz frižidera i na najsporijoj brzini umutite fil.

  U okruglu činiju standardne velićine (kao za salatu) obložite folijom. U malo ugrejanog mleka, potapajte piškotu po piškotu i ređajte po obodu činije.

  POPULARNO:  ČOKOLADNA KRALJICA SA BELIM FILOM

  Kada celu površinu prekrikjete piškotama, izlijte fil i poravnajte. Zatvorite činiju i fil sa piškotama i stavite da se torta stegne. Potrebno je 2-3 sata.

  Izvadite tortu iz frižidera, prevrnite je na veći tanjir. skinite foliju. Umutite šlag od dve kesice šlaga i premažite ili ukrasite tortu po želji.

  Prijatno!

  Izvor: Stil