SAVJETI

NEMOJTE VIŠE DA PRŽITE U ULJU ILI NA PUTERU: EVO ČIME MOŽETE DA ZAMENITE DA HRANA BUDE ZDRAVIJA

Podijelite sa prijateljima

Zaboravite na ulje kada želite da ispržite nešto, sada koristite zdraviju varijantu.

Pržena hrana je veoma ukusna i svima omiljena, ali nije poželjno da se jede često, pošto nije najzdravije da se tako masno.

Za prženje se koristi ulje ili puter, a oni su dosta jaki i masni, a pogotovo ako treba da se sipa dosta, kao što je to slučaj sa pomfritom, mekikama ili uštipcima.

Maslinovo ulje je malo zdravije, ali nije preporučljivo da se prži u njemu. Ono služi da se začini salata, riba koja je već ispržena…

Ako ste na dijeti ili jednostavno samo vodite računa da se zdravo hranite, nije preporučljivo da jedete prženu hranu. Ali, ko može da joj odoli?

Nudimo vam savršeno rešenje koje će dostojno zameniti ulje ili puter. Reč je o bujonu od povrća. Već smo pisali kako bujon uvek treba da imate zamrznut, jer ne samo da daje poseban šmek hrani, već je i vrlo koristan kao zamena za ulje.

POPULARNO:  SLUČAJNO JE SIPALA OVO SREDSTVO U SUDOPERU I DOGODILO SE NEŠTO NEVEROVATNO: "BACAM SVE OSTALO"

U tiganj sipajte 2 kašike bujona i stavite meso da se isprži. Ako pravite hranu za koju vam treba više ulja slobodno sipajte više. I ako će i dalje postojati određeni procenat masti kada se prži u bujonu, hrana će biti manje kalorična, ali i zdravija.

Izvor: Stvarukusa