SAVJETI

SAVRŠENO VREME ZA RAZLIČAK, DALIJE CVEĆE KOJE TREBA DA SEJETE U MARTU

Podijelite sa prijateljima

Kako se približavaju sunčani dani, mart je savršeno vreme za setvu. Evo nekih vrsta koje sada treba da posejete…

Mart je savršeno vreme da raspršite svoje mešavine divljeg cveća. Pobrinite se da pronađete sunčano mesto i uklonite sve tragove vegetacije. Pre setve pripremite zemljište uklanjanjem korova i grabuljanjem. Možete posipati seme i direktno po zemljištu.

Različak

Lepi plavi cvet može se sejati između marta i maja, a cvetaće između maja i jula. Za najbolje rezultate posejte seme u vlažno, ali dobro drenirano zemljište. Uspevaju na punom suncu.

Grimizni mak

Ovo crveno cveće najbolje je sejati između marta i aprila, da bi potom cvetalo u maju ili junu. Vole dobro drenirano tlo iako bi trebalo osigurati da ostane vlažno.

Dalije

Dalije su višegodišnje biljke koje treba posejati u plasteniku sredinom marta. One su sjajan način da svojoj bašti dodate blistavu boju koja dolazi u velikom broju nijansi.

POPULARNO:  OVO NIKAKO NE SMETE DA KUPUJETE KOD KINEZA: MISLITE DA ŠTEDITE , A NISTE SVESNI DA UNIŠTAVATE SVOJE ZDRAVLJE

Počnite tako što ćete napuniti saksiju ili posudu za seme vlažnim kompostom, a zatim lagano gurnite seme unutra. Kada presađujete, izaberite vlažno, dobro drenirano tlo. Dalije preferiraju svetla i sunčana mesta.

Izvor: Alo.rs