SAVJETI

ŠTA NARUŠAVA LJUBAV: PROBLEMI KOJI MOGU OZBILJNO DA NARUŠE EMOTIVNU VEZU I BRAK

Podijelite sa prijateljima

Prevara je jedna od stvari koje će poljuljati temelje veze ili pak u potpunosti uništiti.

Međutim, osim prevare, postoji još nekoliko problema koji narušavaju ljubavni sklad baš poput prevare.

Laganje i skrivanje stvari od partnera

Čak i ako lažete partneru kako biste zaštitili njegove osjećaje, skrivanje problema može rezultirati gubitkom povjerenja. Ako skrivate neke detalje jer mislite da bi mogli da ga povrede, vjerovatno bi trebalo da prestanete sa takvim ponašanjem. Stručnjaci savjetuju da gradimo veze u kojima drugoj strani možemo reći – sve.

Uskraćivanje nježnosti i pažnje

Nedostatak nježnosti stvoriće sumnju kod druge strane da nešto nije u redu. Vremenom će se ta sumnja pretvoriti u veliki problem koji, baš poput laganja, dovodi do nedostatka povjerenja.

Tiho negodovanje

Skrivanje pravih osjećaja od svog partnera nije dobro za vezu. Što duže držite u sebi svoje nezadovoljstvo, to su veće šanse da će upravo ono biti razlog vašeg raskida.

Odbijanje kompromisa

Snažan stav o pojedinoj temi može biti znak odlučnog karaktera, no do problema dolazi kada jedan partner odbija da čuje argumente i želje druge strane te ne želi da pristane na kompromis. Pojedinci koji obavljaju stvari isključivo “na svoj način” i nisu spremni na kompromis zapravo su u vezi sa – samima sobom.

POPULARNO:  MOCARELA U KUĆNIM USLOVIMA: PRESKUPA ZA KUPITI, A VAMA ĆE BITI POTREBNA SAMO 2 SASTOJKA

Nadmeni stav

Nadmeni stav jedne strane pokazuje da je pojedincu cilj da bude u moćnijem položaju, što nikako nije znak zdrave zajednice ravnopravnih partnera. Ne samo da takvo ponašanje uništava samopouzdanje druge strane već razotkriva i osjećaj manje vrijednosti kod osobe koja se koristi pokroviteljskim tonom, piše Magazin Novosti.

Ostanak u vezi zbog pogrešnih razloga

Želite da raskinete, ali se ne usuđujete to da učinite zbog toga šta će drugi reći? Uplatili ste zajedničko putovanje i ne želite da ga propustiti iako vam partner više nije drag?

Smatrate da je loša veza bolja od nikakve veze? Bez obzira na to koji vam je scenario najbliži, ostanak u vezi koja vam ne odgovara nije poštena ni prema vama ni vašem partneru.

Izvor: srpskainfo.com