ZANIMLJIVO

ŽENA 45+ NEMA ŠTA DA TRAŽI U USKIM I POCEPANIM FARMERKAMA, A KOSU ODMAH DA OŠIŠA: JAVNOST REKLA SVOJE, A ŠTA VI KAŽETE?

Podijelite sa prijateljima

Žene bi, prema stavu javnog mnjenja, trebalo da prestanu da nose uske ili pocepane farmerke i dugu kosu u određenim godina

Mnogi se pitaju da li za žene u određenim godinama postoje zabrane u izboru garderobe i frizure ili su se vremena promenila, pa su takve vrste zabraba prosto “zastarele”?

Postoji li zaista vremenski okvir u kome je dozvoljeno ili zabranjeno nešto nositi ili šišati se na određeni način?

U jednoj anketi u Velikoj Britaniji ispitanici su odgovarali na pitanja kada su žene prestare da nose uzane ili pocepane farmerke i kada bi trebalo da ošišaju kosu.

Ispitanici su rekli da žene oko 47. godine života nemaju šta da rade u uzanim farmerkama i da bi već nakon 45. godine trebalo da ošišaju kosu na frizuru ne dužu od ramena.

Dosta muškaraca se u anketi izjasnilo tome da nije baš lepo videti tinejdžerku i damu u 40-im godinama da su obučene na isti način. Isto tako, dosta muškaraca ima mišljenje da mini suknje iznad kolena i šorcevi nisu za dame koje navrše 40 godina.

POPULARNO:  BAKA IZ IMOTSKOG POSTALA HIT NA INTERNETU

Ipak, žene su poprilično ljutito reagovale i negodovale kada su videle rezultate ove ankete, a jedna je napisala kako će uzane farmerke da nosi i s 90 godina, ako se njoj tako hoće.

Naravno, podrazumeva se da se ova vrsta odevanja odnosi na prilike koje nisu formalne, jer ipak ne smemo zaboraviti elementarnu pristojnost, a to je da se na posao, u sud ili bilo koju javnu ustanovu ne ide u papučama, šortcevima, pocepanim farmerkama is sličnom.

Šta vi mislite, da li su godine ograničenje za nošenje određene garderobe?

Izvor: Stil