Skip to content

BUREK SA MESOM IZ TIGANJA

  Podijelite sa prijateljima
  BUREK SA MESOM IZ TIGANJA

  Probajte recept za burek sa mesom iz tiganja.

  Verovatno ste i sami čuli priče o tome da se burek može biti samo od mesa, a da su sve ostalo pite. Burek je sastavni deo gastronomske kulture Balkana. Burek potiče iz Turske- štaviše, stariji je od Turske i veruje se da su to jelo pravili još Turci u svojoj pradomovini u srednjoj Aziji.

  Ukoliko ste ljubitelji ovog tradicionalnog jela, onda je vreme da probate jednostavan način za njegovu pripremu u tiganju, ali nemojte zaboraviti novi sastojak koji će mu poboljšati ukus, a to je kačkavalj.

  SASTOJCI:

  400 g mlevenog mesa

  2 jaja

  malo ulja

  puter

  pakovanje gotovih kora

  glavica crnog luka

  so, biber

  150 g kačkavalja

  PRIPREMA:

  Prvo je potrebno da pripremite nadev koji ćete staviti u pitu. Dakle, vreme je da propržite meso.

  Prvo u tiganju rastopite puter, a zatim dodajte sitno iseckan crni luk i mešajte neprestano dok ne porumeni. Vreme je da dodate mleveno meso.

  Pržite dok ne promeni boju i postane jestivo. Pred kraj pripreme dodajte biber i so. Nakon toga, potrebno je da spakujte pitu. Premažite tiganj uljem u kojem ćete na vatri pripremiti pitu.

  POPULARNO:  KOLAČ SA ČOKOLADNIM MLEKOM: BRZ, JEFTIN, SOČAN

  Zatim ređajte kore! Stavite jednu, premažite je uljem i ponovite postupak sve do šeste kada ćete kore premazati mešavinom ulja i jaja.

  Nakon toga dodajte nadev sa mlevenim mesom, a onda i narendani kačkavalj. Potom dodajte jednu koru, premažite mešavinom jaja i ulja, dodajte drugu i opet premažite kore.

  Nakon toga sa delom kora koji viri iz tiganja prakrijte srednji deo pite.

  Zatim na vatri propržite jednu stranu pite, a nakon toga je okrenite i propržite sa druge strane.

  Izvor: Stvarukusa