SAVJETI

DR BOROVIĆ: KAFA UNIŠTAVA LEPOTU ŽENE! DA NE PIJU KAFU – DEVOJKE BI IMALE VEĆE GRUDI DO 20 %!

Podijelite sa prijateljima

Koliko je kafa štetna, pogotovo u ovom periodu, govori dr Borović… Nagle promene temperature nikome ne prijaju, a neki ljudi zaista ih teško podnose.

Zašto je tako i kako možemo lakše da se prilagodimo ovim naglim promenama, u Jutarnjem programu na Prvoj televiziji su govorili prim dr Petar Borović i nutricionistkinja Milka Raičević.

“Znači, voda nam treba, i prenapregnuti smo. Da bi se nervni sistem odmorio, jedan dan ostavite za odmor, neka sve trokira oko vas, napravite toplu kupku, koja će nahraniti kožu i nervni sistem. Dobra knjiga, slušajte muziku mladosti, to će da utiče na nervni sistem, idite na relaks masažu.

Pacijent mora na stolu da zaspi, onda ga ušuškati, kad se probudi, on je obnovio energiju, još ako se dobro hrani, krvni sudovi su obnovljeni. Znači, prelistajte album, nekad će poteći neka suza sećanja, ali to je dobro, to pročisti hormone stresa.

Da bi to bilo efikasno, imati dovoljno B vitamina, kuvana pšenica i tako dalje, onda nervni sistem može da reaguje u ovim situacijama. Ovih dana je bilo plus 20, danas je dva, znači nervni sistem je prenapregnut. Odmoriti se, uživati, neka sve trokira oko nas.

Nagle promene su stres, bilo je toplo, krvni sudovi se šire, sad je hladnije pa se skupljaju, nervni sistem je žestoko poremećen, još ako nema sunca onda smo malo depresivni. I onda šta se uradi, popije se kafa, podigne se neurotransmiter, ali ga vrlo brzo obori, posle tridesetak minuta i žena počinje da kuka, pojavljuje se depresija zbog kafe.

Znači, poremetila je nivo neurotransmitera, dopamina, serotonina… Popili ste kafu – droga, otišao je uvis, ’jao, lepo mi je’, ali se brzo razgrade hormoni i počinje depresorni efekat. Onda se popije opet kafica, da obnovimo drogicu, a da ne pričamo da kafa uništava lepotu i grudi žene”, ispričao je dr Borović.

POPULARNO:  OVO JE JEDINI NAČIN DA SA VOĆA I POVRĆA UKLONITE KORONA VIRUS: TVRDI DOKTOR SEM HAJ!

Doktor je zatim rekao da je kofein otrov, te da stvara jednu od najvećih zavisnosti, a onda je otkrio i kakve probleme u telu pravi ovaj napitak.

“Kofein je otrov, droga, najteže je prestati se heroinom, sledi nikotin, pa kokain, pa alkohol, pa kafa. Jedna šoljica ostaje oko 72 sata u organizmu, pravi probleme. Kafa pravi displaziju, izbaci srce tri sata iz ritma, izbacuje vodu, a rekli smo da nam treba voda, kafa je diuretik”, rekao je doktor.

Doktor Borović je dodao da kofein utiče i na veličinu grudi.

“Kada bismo uspeli da ubedimo decu da ne piju kofein, devojke bi imale grudi do 20 odsto veće, ne bi se spuštale jer kafa je diuretik. U sklopu sa zdravim sistemom života, žene su lepe, ali bi bile još lepše”, spomenuo je doktor.

Da je kafa štetna, saglasna je i nutricionistkinja Raičević.

“Ja pijem kafu, ja sam dete iz Bosne, ali ovo je zaista nauka i ovo je činjenica. Tužno je kada imamo zablude. Imamo instant kafe koje su toliko pogubne, ali o tome niko ne priča, kao što ne pričamo ni o ovim raznim napicima koji su toliko pogubni, a prisutni su i kod dece”.

Dr Borović je za kraj poručio i da čaj ima duplo više kofeina nego kafa – pet u odnosu na 2,5 grama koliko ga ima u kafi – te da su preporučljivi jedino ovi domaći čajevi od lipe, nane, kamilice…

Izvor: Stil