SAVJETI

INFUZIJA ZA CVIJEĆE OD KOJE ĆE RASTI KAO LUDO, A SPRAVLJA SE OD SAMO DVA SASTOJKA

Podijelite sa prijateljima
INFUZIJA ZA CVIJEĆE

Ovom otopinom možete zalijevati ili prskati biljke, jednom tjedno za najbolje rezultate

Nije tajna da biljke, posebno u fazi rasta, trebaju dodatnu njegu, prije svega redovitu prihranu, no, ako vidite da vaše biljke posustaju posegnite za receptom od kojeg će momentalno živnuti. Baš zbog toga kolokvijalno se naziva i infuzijom za biljke. 

Tu dolazimo do dobro čuvane tajne, naime, aspirin, osim što se koristi u medicinske svrhe, može poboljšati i rast biljaka te im pomoći da se oporave.

Razlog tome je salicilna kiselina koja pomaže u rastu biljaka.  Aspirin je koristan za sve vrste biljaka, bilo da ih uzgajate u dvorištu ili u teglicama na balkonu.

Sve što vam je potrebno za ovu infutiju jedna je tableta aspirina i decilitar destilirane vode. Izmrvite tabletu i ubacite u vodu, miješajte sve dok se ne otopi. Ovom otopinom možete zalijevati ili prskati biljke, jednom tjedno za najbolje rezultate. 

POPULARNO:  CEJLONSKI CIMET DRAGOCENIJI OD ZLATA: UBRZAVA METABOLIZAM, TOPI KILOGRAME I LEČI DIJABETES

Ova otopina pozitivno će djelovati na razvoj korijena, omogućuje cvijeću da bude raskošnije i bujnije, spriječava pojavu gljivica, a ova otpina odlična je i za rezano cvijeće. Samo ju dodajte u vazu želite li da vam buket duže potraje.

Izvor: living.vecernji.hr