ZANIMLJIVO

IZGUBILA SAM 152 KILE DA BI DJECA BILA PONOSNA NA MENE, A ONDA SAM ZAMRZILA SVOJE TIJELO

Podijelite sa prijateljima

Amerikanka se od malena borila s prekomjernom težinom i nikako nije mogla smršavjeti. Kada je zbog težine počela osjećati psihičku i fizičku bol, čvrsto je odlučila ‘istopiti salo’

Izgubila sam 152 kilograma kako bi moja djeca bila ponosna, ali mrzim kako mi tijelo sada izgleda, ne mogu podnijeti gledati se u ogledalu, kaže dvadesetosmogodišnja Anna, kojoj je gubitak znatne količine kilograma značajno promijenio život.

Kada ste klasificirani kao pretili, gubitak težine se smatra dobrom stvari. Ali ova mama iz New Jerseyja mrzi kako izgleda nakon što se riješila viška kilograma. Anna je imala problema sa debljinom od mladosti.

– Bori se s težinom od svoje četvrte godine. Bez obzira što smo učinili ili kojeg doktora smo posjetili, ona je postajala sve veća i veća. To je bilo jako frustrirajuće za sve nas – otkrila je njezina mama.

Kada je bila najteža, kaže Anna, osjećala je fizičku i psihičku bol pa se odlučila na skidanje viška kilograma.

POPULARNO:  KAKO NA PACIJENTE DELUJU LEKOVI PROTIV KOVIDA KOJI SU STIGLI U SRBIJU?

– Gubitak težine je isprva bio spor, ali hodanje je pomoglo da se ubrza – rekla je Anna. A, kada je konačno dosegla svoju ciljanu težinu, uslijedila je gorka stvarnost za nju jer je ostala s mnogo viška kože.

– Osjećam se odvratno i mrzim svoje tijelo. Svi mogu vidjeti kako mi se koža na rukama i bedrima trese. Sve na mom trbuhu visi, izgleda kao meso za hamburger – požalila se tada Anna, koja se osjećala jednako loše s viškom kože kao i prije s viškom kilograma. 

Ali, konačno je dobila željeno tijelo kada je uklonila sav taj višak kože, koji je otkrio pravi opseg njenog gubitka težine.

– Totalno sam zadivljena kako moje tijelo sada izgleda – rekla je. Mama je sretna što sada može izaći van i zabaviti se sa svojom kćeri te se više ne srami obući kupaći kostim – ističe.

Izvor: 24sata