TORTE

NAPITAK OD LANA JE MELEM ZA VAŠ ORGANIZAM: UBRZAVA METABOLIZAM, REGULIŠE PROBAVU I SMIRUJE ŽELUDAC

Podijelite sa prijateljima
NAPITAK OD LANA

Napitak od lana pomoćiće vam da ubrzate metabolizam i očistite telo do toksina.

Učinkovitost lana na celokupan organizam je već naučno dokazana, a uz ovaj napitak rezultate ćete videti vrlo brzo. Lan je dobar za čišćenje creva i regulisanje probave, što doprinosi otklanjanju nakupljenih toksina iz organizma, što doprinosi ubrzavanju mezabolizma. 

Seme lana je bogato proteinima, topljivim vlaknima, mineralima gvožđa i cinka, ali i vitaminima B1, B2, C, E i provitaminom A.

Evo kako da pripremite napitak od lana:

U prodavnicama zdrave hrane kupite 200 -300 grama lanenog semena. Svako veče dve kafene kašičice prelijte sa dva decilitra obične ili prokuvane vode (sobne temperature) i poklopite posudu.

Tako treba da stoji preko noći jer će laneno seme pustiti blagu sluz. Ujutro procedite i popijte tečnost najbolje na prazan želudac.

Kako su bogata uljima i vlaknima, ova semena su i odličan laksativ. Omega 3 masne kiseline, koje se nalaze u lanu, imaju protivupalna delovanja.

POPULARNO:  PRAZNIČNA GABON TORTA: PUNA ČOKOLADE, LEŠNIKA, A KORICE MEKE KAO SAN

Mnoga klinička istraživanja su pokazala da s ovom biljkom možete da pomognete kod problema s visokim holesterolom i nekim srčanim bolestima.

Lan je odličan način da smirite želudac, obnovite sluzokožu i poboljšate svoje zdravstveno stanje. U toj sluzi se nalaze sva njegova lekovita svojstva.

Ona obolelu sluznicu želuca oblažu, štite i ublažavaju upale.

Izvor: Stvarukusa