LJEKOVITO BILJE SAVJETI

NARODNI LEK U KOJI SE RUSI KUNU DECENIJAMA: KEFIR I HELJDINO BRAŠNO

Podijelite sa prijateljima
KEFIR I HELJDINO BRAŠNO

Vaše telo će od njega imati brojne benefite!

Neki od najčešćih zdravstvenih problema kod ljudi su povišen šećer, holesterol i pritisak. Sa tim tegobama se sve češće suočava i omladina. Kako bi sačuvali kardiovaskularni sistem, Rusi decenijama unazad kombinuju dve namirnice i prave domaći preparat, koji je veoma delotovoran u čišćenju creva i krvotoka. Osim toga, veoma pomaže i u snižavanju šećera.

Potrebno je samo da pomešate kefir i heljdino brašno! Rusi tvrde da se na taj način dobija odličan “lek” za sve bolesti gastrointestinalnog trakta. I ne samo to, prema rečima nutricionista, ova kombinacija namirnica povoljno utiče i na gubitak kilograma.

Takođe, nutricionisti napominju i da su oba ova sastojka pojedinačno veoma korisna za organizam i savršeno se dopunjuju: kefir čisti otrove i ima laksativno dejstvo, a heljda je bogata vlaknima koja pomažu pokretljivost creva i održavaju ih zdravim. Zato ova mešavina čisti naš organizam od svih toksina i nezdravih materija, koje su glavni izazivači bolesti.

POPULARNO:  TIBETANSKI RECEPT SA BELIM LUKOM PROTIV BOLESTI: JAK LEK KOJI LEČI PLUĆA I SINUSE, A SJAJAN JE ZA REUMU I SNIŽAVA PRITISAK

Kako da napravite ovaj “lek”?

Potrebno vam je:

  • 3 kašike heljdinog brašna,
  • 2 dl kefira

Sipajte brašnog u keramičku ili emajliranu posudu, potom dodajte 2 dl kefira. Dobro promešajte, da dobijete homogenu smesu, pokrijte i stavite u frižider. Da biste poboljšali ukus, u smesu možete dodati pola kašičice meda, prstohvat mlevenog cimeta ili nekoliko semenki kima.

Ovu smesu koristite ujutru, pola sata pre doručka. Domaći “lek” uzimajte 14 dana, zatim napravite pauzu od mesec dana, a onda ponovite. Već posle prve ture ćete osetiti primetno poboljšanje.

Lek je efikasniji uz domaće heljdino brašno

Možete da napraviti vrlo lako, tako što ćete prvo isprati zrnevlje, pa ga rasporedite po papirnom ubrusu i tako ostaviti da se osuši 3-5 sati. Sameljite ga u mlinu za kafu ili u blenderu i čuvajte u staklenoj posudi, na hladnom i suvom mestu.

Izvor: Stil