SAVJETI

RODITELJI, OPREZ! OSNOVCI U BEOGRADU UHVAĆENI U NOVOM TIKTOK IZAZOVU! DEČAK STAVI KESU NA GLAVU, DRUGI GA GUŠI, A TREĆI…!

Podijelite sa prijateljima
TIKTOK IZAZOV

Dečak stavi kesu na glavu, drugi ga guši, treći snima – ovo je najnoviji, opasan TikTok izazov zabeležen u jednoj beogradskoj osnovnoj školi

To se moglo čuti na poslednjoj sednici Saveta roditelja održanoj u ovoj školi, a rukovodstvo i nastavni kadar, kao i predstavnici roditelja, usaglasili su se da treba predložiti da se ubuduće mobilni telefoni učenika zaključavaju dok traje nastava, piše Blic.

Deca sve češće na malim i velikim odmorima snimaju razne videe imitirajući ono što vide na TikToku.

Tako su u starijim razredima snimali izazov koji je podrazumevao da jedan dečak stavi kesu na glavu, dok ga drugi guši!

Iako su mnogi roditelji ostali u šoku, ispostavilo se da situacija nije ništa neuobičajeno, i da je, prema rečima nastavnog kadra u samoj školi, maltene svakodnevnica.

Ono što je takođe problem je da roditelji “problematične” dece, i đaka koja su prepoznata kao akteri sličnih situacija uglavnom odbijaju da sarađuju sa školom, a na predložene mere ne reaguju.

POPULARNO:  LEK STAR 5000 GODINA: SNIŽAVA HOLESTEROL I ŠEĆER, JAČA IMUNITET, SMANJUJE BOLNE UPALE I POMAŽE DA IZGUBITE KILOGRAMA

Ipak, na Savetu roditelja data je podrška školi da promeni školski pravilnik koji se odnosi na upotrebu mobilnih telefona. Jedan od predloga jeste da deca svoje mobilne telefone predaju nastavncicima na početku časova, koji će potom biti zaključani do kraja nastave.

Ukoliko to bude i definitvno rešenje, sa primenom će se početi najverovatnije od sledeće školske godine.

Ovo nije prvi slučaj da roditelji traže da se deci oduzmu mobilni telefoni dok su u školi. Na to su se nedavno odlučili i u osnovnoj školi “Dositej Obradović” u Požarevcu.

Oni su ovu zabranu korišćenja mobilnih telefona uveli početkom marta ove godine, takođe na inicijativu Saveta roditelja, a razlozi su bili, između ostalog – otuđenost, česta snimanja koje se posle zloupotrebljavju (bilo je snimanja čak i u toaletu škole), gledanje strahota rata u Ukrajini.

Izvor: Informer