SAVJETI

SMRŠALA JE PREKO 20 KILOGRAMA BEZ DIJETE I GLADOVANJA; TVRDI DA JE OSMISLILA JEDINSTVEN TRIK, A NAJBOLJE U SVEMU JE ŠTO NE KOŠTA NI PARE

Podijelite sa prijateljima

Nakon što je njeno telo drastično izmenilo oblik nakon trudnoće, ova mlada majka je bila izuzetno nezadovoljna

I pored svih muka i očaja, ona je uspela da pronađe način uz pomoć kojeg je telo dovela do savršenstva. Najbolje od svega je to što će vam isti uštedeti i vreme i novac.

Kejti Persel iz Australije ostvarila je veliki izazov zahvaljujući jednom veoma jednostavnom triku koji čini čuda za mršavljenje.

Naime, ona je slobodno vreme koristila da unapred pripremi obroke, tako da u momentima kada je umorna nije morala da se bavi kuvanjem.

Kako je objasnila za britanske medije, jedan dan u nedelji Kejti odvaja za kuvanje i tada unapred spremi 60 porcija od sedam različitih jela koja mogu da se zamrzavaju i, kasnije, podgrevaju.

Njen izbor su bila pikantna jela kao šti su svinjski kari, meksičke lazanje, pileći i goveđi paprikaš, enčilade sa piletinom, čili kon karne… a svaka porcija je sadržala između 260 i 575 kalorija.

Savet ove mame drugim ženama koje muče istu muku je da pripremaju dve, tri večere unapred i zamrznu ih. Tako neće morati da brinu o spremanju zdrave i nutritivno izbalansirane hrane u najgorem trenutku, odnosno kada se bave bebom i pripremaju je za spavanje.

POPULARNO:  KOD KUĆE NAPRAVITE KISELO MLEKO

“Hrana treba da bude potpuno odmrznuta pre podgrevanja”, kaže Kejti i savetuje pripremu samo onih namirnica koje mogu da se zamrznu i podgreju, kao što su testenine, variva i kari.

Kupovina sastojaka “na veliko” obično bude jeftinija, a kada se kuva u kontinuitetu nekoliko sati, takođe se šteti energija jer nema čestog paljenja šporeta i zagrevanja svaki put.

“Kuvanje štedi vreme i novac. Često skuvam veliku porciju jednog obroka koji pretvorim u tri, a kasnije dodam povrće kako bih još uštedela”, istakla je Kejti.

Nju na društvenim mrežama prati veliki broj pratoca, ne samo porodilja, već uopšteno žena koje vode računa o liniji i zdravoj ishrani. Mnogim ženama Kejti je ogromna inspiracija jer sve postiže i ne odriče se regularnih namirnica.

Izvor: NajZena