LJEKOVITO BILJE

ZELENI ORAH I MED: MOĆAN SIRUP KOJI POMAŽE IMUNITETU I ŠTITNJAČI

Podijelite sa prijateljima
ZELENI ORAH I MED

Sa samo dva sastojka moguće je napraviti sirup koji ima cijeli niz koristi za zdravlje. Ta su dva sastojka mladi zeleni orah i med, koji zajedno čine moćan spoj na kojem će vam vaše tijelo biti zahvalno.

Naime, mladi zeleni orah, koji je, između ostalog, bogat vitaminom C, spojen s medom postaje dio kombinacije koja pomaže boljem radu štitnjače, pročišćavanju jetre, želuca i krvi, ali i kod bolesti grla i respiratornog trakta, piše zadovoljna.dnevnik.hr

Osim toga, redovita konzumacija sirupa pridonijet će jačanju imuniteta, ublažiti tegobe uzrokovane menopauzom, ali i pomoći kod pretilosti. Pomoć kod anemije još je jedna od cijelog niza dobrobiti ovog spoja.

Sastojci za izradu sirupa su sljedeći:

– 40 mladih zelenih oraha
– kilogram meda

PRIPREMA

– Mlade zelene orahe operite i osušite, a onda ih narežite na polovine ili četvrtine.

POPULARNO:  SVI BENEFITI SPELTE NA ORGANIZAM: DELUJE KOD PREHLADE, AVITAMINOZE, KARDIOVASKULARNIH PROBLEMA, BOLESNOG ŽELUCA

– Narezane orahe stavite u teglu i prelijte medom.

– Zatvorena tegla zatim neka odstoji 40 dana na svjetlom mjestu. Mješavinu povremeno protresite, ali bez otvaranja tegle.

– Tijekom 40 dana u posudi će se napraviti sirup tamne boje zahvaljujući ljekovitom soku koji će orasi otpustiti u med.

– Orahe zatim možete izvaditi iz sirupa koji je spreman za upotrebu.

Dovoljno je svako jutro natašte konzumirati jednu žličicu pripravka, a njega je najbolje čuvati na hladnom i tamnom mjestu.

Izvor: Portaloko