SAVJETI

AKO OVO JEDETE PRE RUČKA ILI VEČERE, MOŽETE TRAJNO I BRZO DA SMRŠATE

Podijelite sa prijateljima
MOŽETE TRAJNO I BRZO DA SMRŠATE

U želji da izgubi višak kilograma, većina ljudi odlučuje da izbaci neki obrok ili određene namirnice iz svoje ishrane. Ipak, da li ste ikada razmišljali na drugačiji način – da dodavanje jednog jela pre glavnog obroka zapravo može da vam pomogne mnogo više u procesu mršavljenja? Verujemo da niste! Ostanite sa nama u nastavku gde ćemo vam otkriti u čemu je trik.

Poznato je da svaki porodični ručak počinje supom ili čorbom, i to ne bez razloga! Naime, upravo ovo jelo zaslužno je za dobar rad organa za varenje, ali i manji kalorijski unos tokom glavnog jela.

Iz tog razloga, supe/čorbe mogu biti odlične za mršavljenje, posebno ako su u pitanju supe koje su bogate povrćem i pune vlakana.

Međutim, da bi supa bila delotvorna i da bismo iz nje izvukli maksimum potrebno je napraviti dobar izbor sastojaka i držati se određenih pravila.

Zbog toga smo konsultovali nutricioniste koji su nam otkrili par važnih saveta na ovu temu.

Uživanje u supama/čorbama može biti neograničeno, jer su supe toliko raznovrsne i ukusne da jednostavno ne možete pogrešiti sa njima.

Prednost je u tome što je većina supa generalno veoma dobra sa nutritivne tačke gledišta.

Uopšteno govoreći, imaju malo kalorija, vrlo malo masti i pune su zdravih sastojaka, ako naravno znamo kako da napravimo pravi izbor!

Da li je supa najbolje sredstvo za suzbijanje apetita?

POPULARNO:  RUSKI KARDIOLOG OBJAŠNJAVA: EVO DA LI JE BEZBEDNO SPAVATI NA LEVOM BOKU

Brojke iz nedavne ankete govore same za sebe. Među 60 učesnika (30 muškaraca i 30 žena) ovog eksperimenta, koji su jeli supu 12 minuta pre svakog obroka, otkriveno je da su svi konzumirali oko 20% manje kalorija nakon glavnog obroka.

Da biste izgubili težinu, u supu treba uključiti i nemasne proteine. Dijeta sa visokim sadržajem proteina može vam pomoći da se osećate više sito u poređenju sa ishranom sa niskim sadržajem proteina, a ovo dugoročno može pomoći u regulisanju težine, kažu stručnjaci.

Dakle, kada pripremate supu, razmislite o opcijama kao što su pasulj, sočivo i sitno seckano pileće belo meso bez kože. Gustina supe ili čorbe takođe može pomoći da se brže napuni stomak i tako smanji glad.

Osim toga, prednost supe u suzbijanju apetita je i to što je jedemo veoma sporo. Naime, istraživanja pokazuju da sporija ishrana pomaže da se pre stekne osećaj sitosti, a samim tim unese i znatno manje kalorija, a da toga niste ni svesni.

Verujemo da nakon ovog teksta više nećete preskakati supu/čorbu u restoranu, te da ćete je uvrstiti u svoju redovnu ishranu. Videćete da će vam se ta odluka višestruko isplatiti!

Izvor: Stil