SAVJETI

CEO ŽIVOT POGREŠNO KORISTITE RENDE ZA SIR: NIKAD VAM NE BI PALO NA PAMET DA OVO URADITE, A PRELAKO JE

Podijelite sa prijateljima
POGREŠNO KORISTITE RENDE ZA SIR

Sigurno do sada niste znali kako se pravilno koristi rende.

Rendano voće, povrće ili sir su idealni za spremanje različitih jela – od slatkih do slanih. Međutim, rendanje nije bas omiljeni kulinarski posao.

Ako radite to kao i većina, onda verovatno rende držite uspravno, naslonjeno na tanjir ili na dno činije i rendate pokretima gore-dole, što je zapravo pogrešno.

Ipak, jedna domaćica pokazala je trik u kojem ona drži ovo kuhunjsko pomagalo na malo drugačiji način, zbog čega se ceo posao obavi brže i bez nereda.Video koji je okačila na drušvenoj mreži TikTok brzo je skupio preko 2 miliona pregleda.

Kada rende postavite na stranu, kačkavalj po oštricama pomerate horizontalno, a izribani sir pada na drugu stranu i tu se zadržava.

Na taj način ćete ga lakše prebaciti u odgovarajuću posudu. Osim toga, kad rende postavite uspravno, često možete zakačiti nokte, što ume biti jako neprijatno, a ako ga držite položeno, prsti nisu blizu oštrom delu.

POPULARNO:  NISU BAPSKE PRIČE, STVARNO DELUJE POTOPALA JE STOPALA U ČAJ OD OVE MEŠAVINE, POSLE 3 MESECA NJENOJ SREĆI NIJE BILO KRAJA

Ovaj trik možete primeniti i na jabukama, belom luku, ili nekom drugom voću ili povrću, a kako ceo postupak izgleda pogledajte u videu u nastavku teksta.

@homewithtayx 23 years of living and I never knew this? 🧀 #graterhack #lovecheese #cheese #cleantok #tiktokhack ♬ original sound – Tayla 🦋

Izvor: StvarUkusa