SAVJETI

ČISTI STAKLO OD RERNE BOLJE OD SODE BIKARBONE I SIRĆETA A BEZ RIBANJA

Podijelite sa prijateljima
ČISTI STAKLO OD RERNE BOLJE OD SODE BIKARBONE
ČISTI STAKLO OD RERNE BOLJE OD SODE BIKARBONE

Uz ovaj trik rerna će biti blistavo čista bez mukotrpnog ribanja. Svaka domaćica ima svoj neki proveren trik za čišćenje rerne i skidanje masnih naslaga koje su se nataložile od pripremanja hrane.

Ipak, šta god inače koristili za čišćenje rerne, verujemo da ćete želeti da isprobate i ovaj način za koji mnogi tvrde da je učinkovitiji i od sode bikarbone i sirćeta ili jakih odmašćivača i žice za struganje.

Sve što vam je potrebno jeste tableta za mašinsko pranje posuđa (ili dve) i posuda sa toplom vodom. Koristite samo tablete koje nisu gel tablete.

Umočite tabletu u vodu i držite ju namočenu dovoljno dugo da upije malo vode, ali ne predugo da ne počne da se mrvi. Zatim tabletom jednostavno izribajte vrata, sunđer vam nije potreban!

Dlanom pomerajte tabletu kružnim pokretima kako biste uklonili mrlje i masnoću.

POPULARNO:  KAKO DA TESTO BRŽE NARASTE

Ako se tableta počne sušiti, ponovno je namočite. Ovaj trik odličan je za čišćenje stakla na vratima rerne, ali učinkovit je i na metalnom okviru, jedino će možda biti potreban jači pritisak.

Kada ste gotovi, vlažnom krpom obrišite ostatke tablete i prljavštine.

Vrlo jednostavno, a kako sve izgleda pogledajte u videu u nastavku teksta.

@littlesuburbanfarmhouse It does take some 💪🏻, but it works! #cleaningtiktok #cleantok #tipsandtricks #cleaninghacks ♬ INFERNO – Sub Urban & Bella Poarch

Izvor: StvarUkusa