ZANIMLJIVO

DOŽIVEO JE 256 GODINA, ŽENIO SE 23 PUTA, IMAO PREKO 200 DECE: OVO JE REKAO NA KRAJU ŽIVOTA

Podijelite sa prijateljima
DOŽIVEO JE 256 GODINA

Jedna od zanimljivih priča vezuje se za Li Čing Juena iz grada Kaošiunga, u kineskoj provinciji Šečvan koji je živeo neverovatnih 256 godina.

Naime, dokazi o dugovečnosti Li Čing Juena nalaze se na stranicama Njujork tajmsa iz 1933. godine, prema čijem pisanju je profesor Čengdu univerziteta Vu Čung Čeh pronašao dokaze.

U tim dokazima stoji da je Kineska carska vlada 1827. čestitala 150 rođendan Li Čing Juenu, da bi isti dokument iz 1877. bio pronađen gde mu se čestita njegov 200. rođendan i gde mnogi njegovi sugrađani svedoče o njegovoj dugovečnosti.

Isto tako, prema njihovim svedočenjima pronađenim u arhivama kineske vlade i medija, Li Čing Juen je svoju karijeru herbaliste započeo kada je imao samo 10 godina, otkada je sakupljao i proučavao biljke za dugovečnost i potenciju i primenjivao njihove blagodeti na sebe.

POPULARNO:  DUTERTE NAJAVIO HAPŠENJE NEVAKCINISANIH: "ODGOVORAN SAM ZA BEZBEDNOST I DOBROBIT SVAKOG GRAĐANINA FILIPINA"

Čitavih 40 godina on je preživljavao na biljkama kao što su lingzi, godži bobice, divlji džinseng, gotu kola i mnoge druge dok je redovno pio pirinčano vino.

U svojoj 71. godini, tačnije 1749. godine pridružio se kineskoj vojsci gde je podučavao borilačke veštine. Ženio se čak 23 puta i imao preko 200 dece.

Takođe, naučio je da čita i piše kada je imao 10 godina i tada kreće na proputovanja po Kansu, Šansi, Tibetu, Anamu, Sijamu i Mandžuriji sakupljajući i proučavajući biljke. Prvih 100 godina radio je ovo da bi zatom prešao na prodavanje biljaka koje bi drugi sakupili.

Na samrti, 6. maja 1933.godine, Li je rekao jednostavnu rečenicu:

“Uradio sam sve što sam mogao za ovaj svet.

POGLEDAJTE VIDEO O 5 NAJSTARIJIH LJUDI IKADA:

Izvor: Stil