ZANIMLJIVO

EVO KAKO SE HALLE BERRY ODVIKLA ŠEĆERA: ZAHVALJUJUĆI OVOME NJENO TELO JE VITKO I MLADOLIKO

Podijelite sa prijateljima
EVO KAKO SE HALLE BERRY ODVIKLA ŠEĆERA: ZAHVALJUJUĆI OVOME NJENO TELO JE VITKO I MLADOLIKO

Iako ga je u mladosi veoma mnogo konzumirala, zbog dijabetesa je morala skroz da ga isključi iz ishrane!

Hali Beri pleni svojim izgledom, harizmom, zgodnim telom, iako gazi šest deceniju! Naglašava da su za to zaslužni jedino zdrava ishrana i redivan trening!

Godinama je verna toj dobitnoj kombinaciji, ali ističe da na početku i nije bilo tako lako, jer je kao veoma mlada jela mnogo slatkiša!

Bitne promene u svojoj ishrani je napravila nakon dijagnostifikovanog dijabetesa u 22 godini.

– U ranim dvadesetim godinama, baš pre nego što su mi dijagnostifikovali dijabetes, bila sam zavisnica od šećera. Dan sam počinjala slatkim pahuljicama i raznim vrstama kornfleksa, nakon čega bih se dodatno zasladila bombonama. Bila sam konstantno pod uticajem šećera – rekla je Hali Beri.

Kada se suočila sa tom dijagnozom, iz upotrebe je potpuno izbacila poslastice, ali je i smanjila unos voća.

POPULARNO:  BRISEL ODLUČIO UVODE SE KOVID PASOŠI OD 1. JUNA, EVO ŠTA TO ZNAČI ZA PUTNIKE I ONE KOJI IH NEMAJU

– Prve tri nedelje mi je bilo jako teško. Osećama sam jake glavobolje i nagle promene raspoloženja! Ali, posle toga mi se želja smanjila. Ukus mi se potpuno probenio, a zdravlje se poboljšalo – ispričala je glumica.

Skoro tri decenije umesto šećera konzumira ksilitol.

Ksilitol je 100% prirodni proizvod – šećer, koji se izvorno dobija iz kore drveta breze. Čisti ksilitol je bijela kristalna supstanca istog izgleda i ukusa kao šećer. On je prirodna zamjena šećera u domaćinstvu, sa 40% manje kalorija u odnosu saharozu.

Najviše ga u prirodi ima u bobičastom voću, šljivama, kruškama, jagodama, zatim u vlaknastom povrću, kukuruzu, gljivama.

Ksilitol ima više potvrđenih blagotvornih efekata na organizam. Posebno deluje alkalno na ceo organizam, odnosno podstiče stvaranje idealne acido-bazne ravnoteže, koja podrazumeva blagu alkalnost organizma, a samim tim jača imuni sistem.

Izvor: Stil