SAVJETI

KAKO DA PRAVILNO ZAMRZNETE JAGODE: ZADRŽAĆE UKUS I KVALITET

Podijelite sa prijateljima
KAKO DA PRAVILNO ZAMRZNETE JAGODE
KAKO DA PRAVILNO ZAMRZNETE JAGODE

Sezona jagoda uveliko traje, a ukoliko želite da sačuvate ovo sočno voće za jesen i zimu možete jednostavno da ih zamrznete. Ako ne želite da pravite sebi dosta posla sa pripremanjem džema, ovo je najlakše rešenje. 

Kada ih zamrznete pravilno, one će sačuvati sve hraniljive sastojke i kvalitet, kao i ukus i miris. Zapamtite da one promene boju, jagode postanu tamnije, i njihova tekstura bude mnogo mekša, tako da ne treba očekivati da jagode koje su zamrzute pa odmrznute imaju isti izgled kao kad su bile sveže. Ipak, ne brinite postoji mnogo recepata u kojima one mogu da budu odlično upotrebljene.

Korak 1 

Pripremite jagode

Izaberite jagode koje su tamnocrvene, čvrste i potpuno zrele. Operite i osušite jagode pažljivo, odvojte peteljke i kapice. Suve jagode stavite na poseban papir. Jagode nemojte dugo držati u vodi, jer tako gube hranljive vrednosti i ukus.

POPULARNO:  OVO JE MAJČINSTVO: BRUTALNO ISKRENO PISMO O KOME SVI PRIČAJU

Korak 2

Zamrznite ih 

Jagode možete zamrznuti cele ili naseckane. Stavite ih u pažljivo u kese za zamrzivač i pokušajte da ostavite što više vazduha u kesici kako se jagode ne bi slepile jedna za drugu.

Kese ja jagodama poređajte jednu pored druge i nemojte stavljati ništa preko njih, ukoliko želite da zadrže obliki da se ne zgnječe. Idealno bi bilo da ih zaledite u plastičnim činijama sa poklopcem.

Izvor: Stvarukusa