SAVJETI

POBEDITE ALERGIJU: ČAJ OD SAMO DVA SASTOJKA REŠIĆE VAS TEGOBA NA PRIRODAN NAČIN

Podijelite sa prijateljima
POBEDITE ALERGIJU

Proleće sa sobom donosi jednu od najčešćih alergija – onu na ambroziju

Zato vam donosimo prirodni lek koji će ublažiti alergijske reakcije i olakšati vam život dok se cvetanje ambrozije ne završi.

Cvetanje ambrozije, koje je sada aktualno, kod mnogih od nas izaziva alergijske reakcije. Od kijanja i peckanja očiju, koje nam dosađuje svakodnevno, neretko alergija izaziva i teže otoke, upale i gušenje.

Za alergiju na ambroziju ne postoji lek jer je to burna reakcija imunog sistema na alergene. Sve što možemo uraditi je da pokušamo da suzbijemo simptome alergijskih reakcija kao što je curenje nosa, svrbež, peckanje očiju, kašalj, kijanje, ali i gušenje.

Kod nekih ljudi su reakcije toliko jake da je neophodno koristiti lekove koji to kontrolišu, a to su uglavnom antihistamini. Kada dolazi do gušenja i nekih težih reakcija, antihistamini su neophodni, ali kod blažih reakcija je bolje lečiti prirodnim putem.

POPULARNO:  DREVNA ISTOČNJAČKA TEHNIKA ZA BRZ I MIRAN SAN

Jedan od najboljih prirodnih lekova protiv alergije na ambroziju je kopriva.

Kopriva deluje protiv alergija zahvaljujući sastojku koji sadrži – kvercetinu. Kvercetin je prirodni antihistamin koji suzbija alergijske reakcije, a uz koprivu, tu su još neke biljke koje deluju protiv upala i tako zajedno čine pravi prirodni lek protiv alergija.

Za čaj protiv alergije na ambroziju su vam potrebne kopriva i majčina dušica. Dve kašičice koprive i jednu kašičicu majčine dušice prelijte kipućom vodom i ostavite da se ohladi.

Pijte dve šolje ovog čaja svaki dan i napokon se rešite alergije.

Izvor: NajZena