ZANIMLJIVO

SRPKINJE PRIZNALE: OVO NAS NAJVIŠE NERVIRA KOD SVEKRVE

Podijelite sa prijateljima
OVO NAS NAJVIŠE NERVIRA KOD SVEKRVE

Neki kažu da je najteže zanimanje u Srbiji – snajka! Mada svekrve kažu da o njihovoj patnji najbolje svedoči ime – svekrva = za sve kriva

Izgleda da je danas više nego ikad bilo teško održati dobre porodične odnose. Najteže je sačuvati i izgraditi odnos svekrva-snaja. Obe imaju svoje mišljenje i pravo da ga iznesu, ni jedna nema tolerancije ni strpljenja.

Srpkinje su priznale šta ih najviše nervira kod svekrve:

Već sam se navikla da mi zamera što ručak ‘nema ukusa’ ili mi je supa ‘mutna’, te da svaki put kada dođe kod nas zagleda i pregleda da li je sve na mestu i kako izgleda, a vrlo rado će prokomentarisati ako ima prašine ili tako nešto…

Jedan dan je bila posebna veštica kad je izašla iz našeg wc-a i, kao prava građanka, prokomentarisala: ‘Bože, na šta vam liči toalet, ti kao da si s vanjskim odrasla’. Pritom – zna da jesam i ne stidim se toga”, reči su Jovane (36).

Teme komentara svekrvi su različite, kao što smo čuli od Jovane, to može biti kuća, higijena, ali i fizički izgled snajke.

„’Svaki put kad dođem kod vas iznenadim se kolika siRascopala si se kao krava, a već šest meseci je prošlo od porođaja’ – bile su njene reči, naravno, kad je sinčić izašao da napravi kafu. Pred njim je inače sva fina. Ja sam se samo nasmejala, već sam i oguglala, ali mislim se, beži bre matora ćurko, mani me se”, iskrena je bila Tanja (33).

POPULARNO:  STUDIJE POKAZALE: NOVO ANTITELO ASTRAZENECE PRUŽA DUGU I EFIKASNU ZAŠTITU ZA VISOKO RIZIČNE PACIJENTE

Ali, što kaže Milica (29), to nije ništa.

Pih, kad čujem ovo bude mi smešno. Mislim bez uvrede, ali moja svekrva je anoreksična i sva uvek nafrakana. Onda ona uzme neke svoje stvari, po mogućnosti najskuplje, donese ih i kao ajde da probam ja kao, hoće da mi pokloni. A ja i sisata i guzata i nista mi naravno ne moze. I onda ona kao ‘ju, pa ti mi se činiš vitkom dok ne probaš moje stvari’ ili ‘još sam ti ja donela ono što mi veliko, ju, ju’. I tako igra psihološke igre sa mnom, a ako odbijem onda me smara i ne mogu time da se bavim…”

Podelite sa nama svoje iskustvo sa svekrvom! Čekamo vaše komentare!

Izvor: Stil