ZANIMLJIVO

ACA SOFRONIJEVIĆ UŽIVO OTKRIO KAKO JE SMRŠAO 40 KILOGRAMA! “NISAM MOGAO PERTLU DA VEŽEM, OVO MI JE MNOGO POMOGLO

Podijelite sa prijateljima
ACA SOFRONIJEVIĆ
ACA SOFRONIJEVIĆ

Kada danas vidite harmonikaša Acu Sofronijevića, teško je zamisliti da je nekada imao 128 kilograma! 

Međutim, muzičar ne krije da je nekad kubirio sa ozbiljnim viškom kilograma, a u uključenju u emisiju “150 minuta” na TV Prva je ispričao kako se toliko ugojio.

“To je neverovatno neuredan život, tada sam baš mnogo kao mlad momak svirao po klubovima, mnogo nespavanja, alkohola, mnogo jako kalorične hrane u tri, četiri, pet sati ujutru, mnogo stresa. 

Upao sam u jedan začarani krug, gde sam jednostavno iz godine u godinu bio sve veći i došao sam do kilaže od 128 kilograma.

U jednom trenutku zaista nisam mogao, video sam da postajem nefunkcionalan za taj fizički deo svog života, da ne mogu da se savijem da vežem pertlu i da nešto moram da uradim.

Onda sam ja krenuo kao i svi, hajde da kao manje jedem, pa kao da nešto malo trčim, i video sam da se neke stvari pomeraju. 

Vremenom sam mnogo grešio i mnogo učio iz svojih grešaka i grešaka drugih ljudi šta je u stvari izbalansirana ishrana kojoj svi treba da težimo i da je to ključ jednog zdravog i funkcionalnog života, da čovek bude izbalansiran, da od svega pomalo radi, a da ni u čemu ne preteruje”.

POPULARNO:  AKO IMATE PARČE ZEMLJE, NAPRAVITE OVAKVU VIKENDICU: LAKA ZA GRADNJU, A TROŠKOVI SU MINIMALNI
IZVOR: YOUTUBE/SCREENSHOT/TVKLADOVO

Harmonikaš je otkrio koliko dugo je trajao njegov proces mršavljenja, ali i šta mu je pomoglo da ostvari cilj.

“Proces mršavljenja je kod mene trajao do 2006/2007. sam počeo sa 128 kilograma i 2017/18. sam došao na 96/97. Sada sam poslednjih godina na svojoj optimali 88-90 kilograma.

Tako da, ozbiljan jedan period navikavanja tela na zdrave navike, na normalan cirkadijalni ritam, da pratim cirkadijalni ritam vezano za spavanje kad god mogu. 

Za zdravu ishranu, kombinacije hrane koje sam otkrio i koje su mi mnogo pomogle i naravno svakodnevna hidracija kad god mogu, vodu, čajeve.

Malo pomalo, trebalo je sigurno nekih deset godina da se dovedem u red”, zaključio je Aca.

Sofronijević inače uživa u ljubavi sa voditeljkom Granda, Sanjom Ćulibrk.

Izvor: Mondo