SAVJETI

LIČNI TRENER OPISAO TRANSFORMACIJU SVOG KLIJENTA KOJI JE SKINUO 50 KILOGRAMA

Podijelite sa prijateljima

Lični trener Matt Kido na YouTubeu je podijelio detalje inspirativne transformacije svog klijenta Brenta.

Ovaj muškarac imao je više od 130 kilograma i bio je izrazito depresivan. U godinu i pol uspio je skinuti skoro 50 kilograma, ali i dalje se borio sa samopouzdanjem. Kada je počeo trenirati s Mattom, za cilj je postavio doći do težine od 75 kilograma te poraditi na mišićnoj masi.

Prva stvar koju je Matt učinio bilo je da je Brentu dao detaljan plan prehrane sa specifičnim makro podjelama koje su se mijenjale na sedmičnoj bazi kako bi pomogle Brentu održavati napredak.

“Ne vjerujem u planove obroka jer nisu održivi. Nećeš jesti istu stvar do kraja života. Svim klijentima radim plan unosa makronutrijenata, a na njima je da izaberu hranu koju žele i koja im je dostupna”, pojasnio je trener.

POPULARNO:  JAJA NIKAKO NE BISTE SMELI JESTI UZ OVU NAMIRNICU: SRBI SE NE MOGU ZAMISLITI BEZ NJE

Što se tjelesne aktivnosti tiče, Brent je počeo s jednim do dva kardiotreninga sedmično uz jedan trening otpora. Mjesec dana kasnije, dodao je i HIIT, uz svoje redovite treninge, koji su se povećali na četiri puta sedmično.

Nakon 12 sedmica, Brent je nadmašio svoj prvobitni cilj. Težio je 75 kilograma, a rezultati na njegovom tijelu bili su itekako vidljivi. Napredak se najviše mogao uočiti na njegovim definiranim trbušnjacima.

“Ključna je dosljednost. Ako niste dosljedni, nećete ostvariti željeno. Zato, radite naporno, a napredak je sve što je važno”, poručio je trener.

Izvor: Klix