SAVJETI

ŠTA RADITI AKO USISIVAČ SLABO VUČE: NE MORATE ODMAH DA KUPITE NOVI, VEĆ PROBAJTE OVO REŠENJE

Podijelite sa prijateljima
AKO USISIVAČ SLABO VUČE
AKO USISIVAČ SLABO VUČE

Bez usisivača teško da možemo zamisliti život. Neizostavan je kada se čiste stan ili kuća. Međutum, dugotrajnom upotrebom desi se da usisivač sve slabije radi.

Srećom, rešenje ove situacije je i više nego jednostavno. Evo šta bi trebalo uraditi da ponovo bude kao nov. Prvo, otvorite deo usisivača u kome se nalazi kesa za prašinu.

Obratite pažnju na gumu na poklopcu. Ova guma bi, kada se poklopac zatvori, trebalo da ostvari kontakt sa gumom na kesi za prašinu i da hermetički dihtuje. U ovom slučaju na gumi su se stvorile naslage prašine koje su na nekim mestima debele i do jednog milimetra.

Zbog toga dve gume ne prijanjaju jedna na drugu i motor umesto da vuče vazduh kroz crevo usisivača, vazduh uvlači između ove dve gume što značajno smanjuje snagu čišćenja.

POPULARNO:  KAŽU DA OVA KAFA LEČI PREKO 30 BOLESTI KOREN DELUJE NA MALIGNE ĆELIJE, A CVET UBLAŽAVA BOLESTI SRCA I DIJABETES

Slično se može desiti i na gumenom delu kese za prašinu. Rešenje je pretpostavljate jednostavno. Vlažnom krpom odstranite tvrde naslage sa gume. Isto uradite i na kesi za prašinu.

Nakon toga potrebno je i očistiti filtere koji se posle duže upotrebe usisivača znatno zaprljaju. Izvadite usisni filter iz ležišta. Isto učinite i sa filterom koji prečišćava vazduh koji izlazi iz usisivača.

Oba filtera prvo dobro istresite, a zatim operite vodom i deterdžentom (možete i staviti nove u koliko ih imate). Nakon sušenja vratite filtere na mesto.

Kada budete uključili usisivač videćete da on ponovo radi kao nov – dobro usisava i ne pregrejava se.

Ukoliko i dalje ne radi, ili pozovite majstora da proveri ili je vreme za kupovinu novog.

Izvor: NAjzena