SAVJETI

VELIKE PREDNOSTI KASNIJIH TRUDNOĆA: OVO SU BITNI RAZLOZI ZBOG KOJIH VREDI ZATRUDNETI POSLE 35 GODINE

Podijelite sa prijateljima
ZATRUDNETI POSLE 35 GODINE
ZATRUDNETI POSLE 35 GODINE

Upoznati ste sa rizicima, a ovo su prednosti kasnijih trudnoća.

Pored toga što većina žena trudnoću s godinama teže podnosi, ukoliko zatrudnite nakon 35. godine suočeni ste brojnim rizicima od komplikacija, poput većeg rizika od hipertenzije, dijabetesa ili hromozomskih abnormalnosti kod novorođenčadi.

Iz istih razloga ženama se često savetuje da zatrudne u ranijim godinama života. Ali, studije ukazuju na to da kasnija trudnoća ima i brojne prednosti, a čini se da je jedna od njih i ta da žene koje rode u kasnijim godinama bolje odgajaju svoju decu.

U poslednjih 20 godina smanjio se broj žena koje su postale majke u dvadesetim. Sve više i više žena odlučuje da ima decu kasnije u životu, a najčešći razlozi su karijera i kasnije stupanje u brak.

Nova studija pokazuje to da starije majke nisu toliko stroge u smislu nametanja telesne i verbalne discipline svojoj deci uzrasta od 7 do 11 godina.

POPULARNO:  SPREMITE SE ZA LETO: DIJETA “TRI JABUKE NA DAN” SE POKAZALA USPEŠNOM, A EVO KAKO FUNKCIONIŠE

Kao rezultat toga, deca koja pripadaju ovoj starosnoj grupi pokazala su manje poteškoća u ponašanju i manje društvenih i emocionalnih poteškoća.

Ista studija je pokazala i da starije majke imaju bolji i stabilniji odnos sa svojom decom.

Osim toga, nivo zrelosti tih žena olakšava im da pobede stres tokom trudnoće i zadrže pozitivan stav dok odgajaju decu.

S godinama ljudi postaju sve bolji u rešavanju emocionalnih i mentalnih izazova, pa se tako bolje nose sa bilo kojom situacijom i usmeravaju svoju decu na bolji način. 

Svojim mališanima pružaju pozitivno psihosocijalno okruženje koje im pomaže da budu optimistični u životu.

Izvor: Yumama