SAVJETI

KAKO DA PRAVILNO ZALEDITE MALINE: UZ NEKOLIKO JEDNOSTAVNIH KORAKA SAČUVAĆETE IM SVE VITAMINE I UKUS

Podijelite sa prijateljima
PRAVILNO ZALEDITE MALINE
PRAVILNO ZALEDITE MALINE

Uz nekoliko jednostavnih koraka zaledite maline i sačuvajte ih za zimu.

Sezona malina je uveliko počela, a pored toga što su ove crvene bobice ukusne, veoma su zdrave. Ovo bobičasto voće puno je antioksidanata koje povoljno utiču na naš organizam.

Iako se od njih prave prelepi džemovi, slatko i sok, koji nam omogućava da uživamo u njihovom ukusu i zimi, nazdravije je da ih zamrznete, jer se tako najbolje čuvaju svi vitamini

Samo zamrzavanje malina nije teško i uz nekoliko jednostavnih koraka sačuvaćete cele plodove, koje kasnije možete da odledite kad god poželite.

Prvo što treba da uradite je da odabere zdrave plodove bez oštećenja i da odvojite one koje su počele da propadaju i trule. Pažljivo ih operite pod mlazom vode i ostavite da se osuše. Lagano i pažljivo maline poređajte na pleh koji može da vam stane u zamrzivač.

POPULARNO:  OMIKRON NIJE TAKO BEZAZLEN: IMUNOLOG TOMIĆ RAZBIO SVE PREDRASUDE, EVO ZAŠTO JE OVAJ SOJ OPASNIJI

Stavite ih u led na7-8 sati, a možete i duže. Kada su se u potpunosti zaledile, prebacite ih u čiste kese, koje ćete zatvoriti i iz njih lagano izbacite vazduh, pa ih vratite u zamrzivač. Vodite računa da preko njih ne stavljate ništa teško da ih ne biste zgnječili. 

Izvor: Stvarukusa