SAVJETI

LAKO OČISTITE NAMEŠTAJ OD PREVRNUTE KOŽE: SVE MRLJE NESTAJU, ALI PAZITE DA GA NE OŠTETITE

Podijelite sa prijateljima

Prevrnuta koža je nežan materijal i ako se ne održava pravilno, može izgledati loše, naročito na velikim površinama poput kauča ili fotelje.

Iako je materijal na glasu kao težak za održavanje, to i nije sasvim to. Pravilna nega će puno pomoći, a uz ove savete moći ćete da jednostavno i brzo očistite sve mrlje i prljavštinu na materijalu, piše Express.

Redovnim čišćenjem i održavanjem sprečićete da se prljavština i prašina preduboko uvuku u tkaninu, što će uopšteno olakšati čišćenje.

To možete uraditi tako da brzo uklonite nešto što ste prolili po materijalu, i pređete usisivačem po njemu nekoliko puta nedeljno kako biste pokupili svu prljavštinu, dlake i druge ostatke.

Ali, pre nego što krenete dubinski da čistite tvrdokorne mrlje, svakako pročitajte uputstva za negu na nalepnici kauča ili fotelje, kako biste bili sigurni da ne nanosite neki proizvod koji bi mogao da ima negativan efekat.

POPULARNO:  NEVEROVATNA TRANSFORMACIJA: OVA DEVOJKA JE SMRŠALA 55 KILOGRAMA, A PROMENILA JE SAMO JEDNU NAVIKU

Masna mrlja

U najgorem slučaju, mrlje izazvane uljima pomoć potražite u bočici posebnog preparata za brušenu kožu. Nipošto ne posežite za kemijskim odstranjivačima mrlja!

Pomoć s masnim mrljama često je i soda bikarbona. Malu količinu stavite na mokru četkicu za zube. Laganim pokretima četkajte po zaprljanoj površini. Kada se osuši iščetkajte s četkom za prevrnutu kožu.

Suva mrlja

Za čišćenje ovakve vrste mrlja, biće vam potrebna specijalizovana gumica za prevrnutu kožu, ali ako je nemate, poslužiće i obična gumica za olovke, koja mora biti potpuno čista.

Gumicom ćete nežno protrljati po mrlji. Zatim iščetkajte mrlju četkom za brušenu kožu kako biste se rešili ostataka.

Ako ovo baš i ne uspe, umočite suvi peškir u malo alkoholnog sirćeta i nežno trljajte područje. Na kraju ponovo istrljajte to područje četkom za prevrnutu kožu. Neprijatan miris sirćeta ispariće u toku nekoliko dana.

Izvor: NajZena