SAVJETI

HRANA KOJU MNOGI VOLE ZA DORUČAK DIŽE HOLESTEROL: NISTE NI SVESNI KOLIKO LOŠE UTIČE NA NAŠE ZDRAVLJE

Podijelite sa prijateljima

Navike u ishrani imaju ogroman uticaj na nivo holesterola, a dok neke namirnice pozitivno utiču, tj. snižavaju nivo holesterola, druge ga podižu.

Doručak je posebno problematičan jer, posebno oni koji ujutru rade, često na poslu doručkuju nešto od brze hrane, a to je upravo najgora hrana za holesterol.

Stručnjaci kažu da je konzumiranje brze hrane glavni faktor rizika za loš kvalitet ishrane, visok kalorijski unos i visok unos masti.

A često uživanje u ovoj hrani povezano je sa lipidnim i lipoproteinskim poremećajima, poput povećanog nivoa lošeg holesterola, u poređenju sa onima koji ne jedu često brzu hranu.

Česta konzumacija brze hrane povećava i rizik od kardiovaskularnih bolesti, a naučnici ističu da je ova vrsta hrane bogata zasićenim mastima, rafinisanim ugljenim hidratima i veoma obrađenim mesnim proizvodima, zbog čega nikako nije dobra za holesterol.

POPULARNO:  KOLIKO SOLI IDE NA 10 L VODE ZA KISELI KUPUS: OVO JE IDEALNA KOLIČINA

Dakle, ako često uživate u brzoj hrani, koja je zgodna zbog toga je vam je uvek pri ruci, možete da je kupite svuda, a da se ne lažemo, uglavnom je i veoma ukusna, definitivno bi trebalo da je barem malo ređe jedete.

IZVOR: NAJZENA