Skip to content

KAD VIDITE OVO, ODMAH ĆETE JE BACITI IZ KUHINJE: TEST SA DRVENOM VARJAČOM OTKRIVA DA LI SME DA SE KORISTI PRI KUVANJU

  Podijelite sa prijateljima

  Mnoge domaćice obožavaju varjače i uopšteno drveno posuđe

  Međutim, postavlja se pitanje koliko je drveno poszđe zaista zdravo i da li je najbolji izbor prilikom kuvanja.

  Met Preston, australijski kuvar i sudija na lokalnom Master Chef programu, razvio je “test drvenom kašikom”. Omogućava vam da odredite da li se predmet i dalje možete da koristite ili se možete da ga bacite.

  Metoda koju on predlaže je vrlo jednostavna, a sve što vam treba je čaša tople vode. Stavite drvenu varjaču u to i ostavite 20 minuta. Po povratku, možda ćete biti veoma iznenađeni. I to je prilično negativno.

  Ideju australijskog kuvara sada je opozvao jedan od korisnika TikTok-a. Snimila je video na kojem drvenu kašiku stavlja u ključalu vodu. “Nisam bila spremna za to” – sa gnušanjem je prokomentarisala.

  POPULARNO:  DA LI JE ZDRAVO POPITI ŽIVO JAJE? EVO ŠTA MOŽE DA SE DESI U ORGANIZMU AKO TO RADITE, STRUČNJACI SU IZRIČITI

  Ovaj kratki video brzo je postao viralan, prikupivši preko milion lajkova, hiljade komentara i desetine hiljada deljenja. “Moj život više nikada neće biti isti” – pišu korisnici interneta.

  U čaši će se nalaziti zagađivači koji su do sada bili na površini varjače i ispuštaju se u hranu tokom kuvanja. Većina ljudi je šokirana nakon ovog testa. Posebno oni koji misle da vrlo temeljno čiste kuhinjski pribor.

  @miss.clean.with.me I was not prepared for this🤢 Tiktok teaches me so much! #clean #cleaning #satisfying #asmr #cleantok #foryou #fyp ♬ Bubble pop electric – 𝒂𝒖𝒅𝒊𝒐𝒔 ꨄ

  Izvor: Stil