SAVJETI

KAKO DA SE REŠITE VOĆNIH MUŠICA: TRIK KOJI JE ODUŠEVIO SKORO 2 MILIONA LJUDI

Podijelite sa prijateljima

Trik sa TikToka koji morate da isprobate ukoliko imate problem sa voćnim mušicama.

Ako ste se ikada u svom domu susreli s voćnim mušicama, znate da, kada se jednom pojave, teško da možete lako da ih se rešite. Ipak, jedna korisnica društvene mreže TikTok je na svom profilu podelila savet za koji se mnogi rekli da itekako deluje. 

U svom videu, koji je nazvala “najbolji trik za voćne mušice” ova amerikanka otkriva da zahvaljujući tom triku nije videla voćne mušice već godinama u svom domu.

“Otkako sam pre par godina počela ovo raditi, možda sam jednom imala mušice”, rekla je i objasnila da je, baš kao što im i ime kaže, krivac za njihovu pojavu voće, posebno banane.

Jedan od načina da ih držite dalje od doma je pranje banana čim ih donesete iz prodavnice. Naime voćne mušice svoja jajašca polože na banane koje vi onda donesete kući gde se izlegu.

POPULARNO:  OSVEŽAVAJUĆE LETNJE PIĆE I LEDENI KOLAČ OD BRESKVE: CEO SVET JE POLUDEO ZA OVOM POSLASTICOM

Iako je njen savet prilično jednostavan, mnogi su komentarisali da su već mnogo toga isprobali, ali ne i pranje banana.

Takođe, razdvojite banane, a zatim ih operite jer muve vole polagati jaja na mestu gde se peteljke spajaju!

 

@thatcleanbee Best fruit fly hack. Since I started doing this (years ago) Ive maybe had 1 time where I had fruit flies. #fruitflyhack #kitchenhacksthatwork #cleaningtiktokasmr #fruitflies #getridoffruitflies #adultadvice ♬ original sound – TonyaBee

Izvor: StvarUkusa