Skip to content

NAPITAK KOJI ČISTI JETRU I KRVNE SUDOVE: PRAVI SE OD VOĆA, A PIJE SVAKO JUTRO NA PRAZAN STOMAK DVE NEDELJE

  Podijelite sa prijateljima

  Napravite sami prirodan napitak za čišćenje jetre i krvnih sudova koji istovremeno i jača vaš imunitet. Ovo je prirodna bomba od 5 jednostavnih sastojaka koja će očuvati vaše zdravlje.

  Kivi nije samo najbolji izvor korisnog vitamina C, već je i snažan antioksidans. Kivi sadrži više od 20 vitalnih hranljivih materija, uključujući vitamin C, vitamin K, kalijum, vlakna, vitamin E, folnu kiselinu.

  Kivi pomaže u regulisanju krvnog pritiska. Voće je bogato antioksidansima koji pomažu u zaštiti tela u celini. Kivi je izuzetan izvor vitamina C, koji neutrališe slobodne radikale koji oštećuju ćelije i dovode do problema kao što su infekcije.

  Međutim, osim vitamina C, voće je bogato i vitaminom E, koji je važan antioksidans rastvorljiv u mastima. Kombinacija ovih antioksidanata rastvorljivih u vodi i mastima daje kiviju sposobnost da nas zaštiti od slobodnih radikala u svim pravcima.

  Dnevna konzumacija kivija preporučuje se za smanjenje rizika od kardiovaskularnih bolesti, a smanjuje i količinu masti u krvi.

  Avokado sadrži više kalijuma nego banane, iako se ove druge često navode kao jedan od glavnih izvora ove supstance. Istraživanja pokazuju da nedostatak kalijuma povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti i otkazivanja bubrega.

  Porcija od 100 grama avokada sadrži 14% preporučene dnevne količine kalijuma, a isto toliko banane – 10%. Avokado je bogat nezasićenim masnim kiselinama.

  Avokado sadrži puno luteina, zeaksantina i karotenoida koji su važni za zdravlje. Ovi antioksidansi pomažu u smanjenju rizika od katarakte, makularne degeneracije i očnih bolesti.

  POPULARNO:  ŠVEĐANI NE PANIČE ZBOG OMIKRONA GLAVNI EPIDEMIOLOG: TO JE JEDNA ISTA BOLEST

  Plod sadrži preko 25 esencijalnih hranljivih materija, uključujući vitamine A, B, C, E i K, bakar, gvožđe, fosfor, magnezijum, kalijum, mangan, cink, fosfor.

  Limun sadrži pregršt vitamina i hranljivih materija. Limunov sok smanjuje nivo lošeg holesterola i podstiče dobru cirkulaciju krvi u telu.

  Poboljšava varenje, omogućavajući telu da bolje apsorbuje hranljive materije i štiti telo od ulaska toksina u krvotok, kroz creva. Limunska kiselina je takođe dobra za jetru. Antioksidansi i vitamin C jačaju imuni sistem.

  SASTOJCI:

  3 kivija

  1 limun

  1 avokado

  8-10 listića sveže nane

  250 ml vode

  PRIPREMA:

  Ogulite kivi i avokado. Isecite ih na male komade.

  Stavite ih u blender, dodajte sok od 1 limuna, vodu i 8-10 listića nane. Mutite. 

  Pijte svako jutro na prazan stomak, 2 nedelje.

  Izvor: Stvarukusa