Skip to content

MORO ČORBA POMAŽE KOD PROLIVA: SPASLA HILJADE BEBA OD SMRTI

  Podijelite sa prijateljima

  Čorba od šargarepa koju je smislio dr Moro pomaže kod proliva kod beba, ali i odrasli treba da primene njegove savete i dijetu kad god imaju stomačne tegobe.

  Na samom početku 20. veka, od proliva je stradalo na hiljade dece, a onda je doktor Ernst Moro počeo da leči male pacijente u jednoj nemačkoj bolnici – čorbom.

  Danas je ova “čarobna” supica od pasirane šargarepe poznata kao “Moro čorba”, a pravi se veoma jednostavno. Potrebno je pola kilograma šargarepe, koju treba oljuštiti i iseckati pa nasuti litar vode i malo soli i kuvati na tihoj vatri oko sat i po. 

  Šargarepu zatim treba dobro ispasirati štapnim mikserom i doliti vode koliko je uvrilo, tako da opet ostane litar čorbe.

  Davati čorbu u manjim količinama osobi koju muči proliv. Doktor Moro je preporučivao i dijetu na bazi jabuka ljudima sa prolivom i drugim stomačnim tegobama.

  POPULARNO:  AKO OVAKO MERITE PRITISAK DOBIĆETE NETAČNE REZULTATE: STRUČNJACI OTKRIVAJU GDE GREŠITE, OVO MOŽE DA BUDE VEOMA OPASNO

  Neophodno je da se jabuka oljušti a zatim narenda, pa se polako jede kao užina. Ne treba dodavati šećer i važno je da se svaki put priprema nova količina, a ne da se izrendana jabuka ostavlja da stoji.

  Zanimljivo je da su nalazi dr Moroa potvrđeni eksperimentima i na početku 21. veka i da njegovu dijetu lekari preporučuju i dan-danas.

  Izvor: Lepa&Srecna