SAVJETI

PRAVI OTROV: OVI DELOVI PILETINE NIKADA NE TREBA DA SE JEDU, U NJIH SE UBRIZGAVAJU HORMONI, A SVI IH STAVLJAJU U SUPU

Podijelite sa prijateljima

U Srbiji je piletina jedno od najpopularnijih mesa, razlog je blag ukus bez jakog mirisa, ali i cena koja je pristupačnija od, na primer, junetine, teletine

Bonus je što je ovo meso bogato raznim hranljivim materijama, korisnim za zravlje organizma. Međutim, ne smatraju se svi delovi pileta dobri za ljudsko telo, objavljeno je nedavno u jednoj kineskoj studiji.

Zahvaljujući iskustvu brojnih kuvara koji su svoja iskustva u kuvanju preneli stručnjacima, kao i saznanja tehnologa, otkriveno je koje delove pileta ne treba konzumirati jer su štetni po zdravlje.

Pa tako, kada jedete piletinu bolje je da ne konzumirate kožicu koja se u potpunosti sastoji od masti i, osim toga, može da sadrži veliki broj bakterija.

Takođe, preporuka je i da se ne jedu pluća, jer čak ni termička obrada visokom temperaturom nije u stanju da u potpunosti ukloni sve parazite iz njih.

POPULARNO:  DOKTORKA SVETLANA STANIŠIĆ UPOZORAVA: OPASNO VAS VARAJU NA ZDRAVOJ HRANI

Kineski stručnjaci su savetovali i da ne koristite glavu (što se inače kod nas retko koristi), krilca i vrat jer upravo ovi delovi pileta akumuliraju sve štetne materije koje životinja pojede tokom svog života, a u krilca i vrat se ubrizgavaju hormoni ukolio pile nije organskog porekla, saopštavaju studije obrađene u Kini.

Visoka količina proteina koju belo meso sadrži pomaže telu da izgradi mišiće, dok zbog toga što je izuzetno niskokalorično savršena je namirnica za dijetalne režime.

Izvor: NajZena