hit tracker
LJEKOVITO BILJE SAVJETI

E TO NAM JE TREBALO! OD OVIH ČAJEVA PREPLOVIĆETE SE OČAS POSLA!

Podijelite sa prijateljima

Želite da skinete višak kilograma na prirodan način? Čaj za mršavljenje je pravo rešenje za vas, a ono što sledi je spisak najboljih.

Možete da izaberete jedan od čajeva koji će vam najviše odgovarati i uz samo par šoljica dnevno postićete vidljive rezultate. Uz ispijanje čaja preporučuje se lagana dnevna šetnja ili neki drugi oblik lagane aktivnosti.

Čaj od koprive za mršavljenje

Evo i jedne široko rasprostranjene biljke kod nas koja vam može pomoći da smršate. Čaj od koprive možda ne topi masne naslage, ali pomaže da se organizam očisti od metaboličkog otpada. Smanjenje metaboličkog otpada kroz limfni isistem omogućava organizmu da bolje i energičnije radi, a onda je i potrošnja kalorija bolja.

Kako se koristi čaj od korpive za mršavljenje?

Da biste pripremili čaj od kopive potrebno je da kašiku čaja od lista koprive prelijete vrelom vodom. Ostavite 10 minuta, pa pijte. Onako usput, čaj od koprive je odličan i protiv celulita.

POPULARNO:  IZLEČITE KANDIDIJAZU ZA 3 DANA BEZ LEKOVA: POSLE OVOG POSTUPKA, BOLEST SE VIŠE NE VRAĆA

Čaj od peršuna za mršavljenje

A kada smo kod biljaka koje su uveliko odomaćene kod nas, onda ne smemo da zaobiđemo prednosti koji nudi peršun za mršavljenje. Možete od njega napriviti i neki smuti, a možete i odličan čaj za mršavljenje.

Čaj od peršuna deluje tako što pomaže da izbacite višak vode iz organizma. Nije nešto što treba dugoročno da pijete, već samo par dana dok ne eliminišete problem. Recimo, odvojite jedan vikend za konzumiranje čaja od peršuna. Izbacivanjem vode izbacićete dosta toksina, ali i izgubiti na težini i to vrlo brzo.

Kako se priprema čaj od peršna za mršavljenje?

Jednu kašiku listova peršuna prelijete sa 2 dl vrele vode. Ostavite da ostoji, dodajte malo limuna i pijte bez zaslađivanja.

Nemojte ga piti duže od 3 dana jer prečestim mokrenjem koje izaziva možete narušiti stanje i ravnotežu elektorilita u organizmu i srozati krvni pritisak.

Izvor: Najzena