Skip to content

MEDICINSKA DIJETA ZA IZBACIVANJE SVIH OTROVA IZ TELA: TRAJE 2 NEDELJE, A MOŽETE IZGUBITI I DO 15 KG

  Podijelite sa prijateljima

  Ova dijeta osmišljena je od strane kardiologa i služila je za čišćenje tela od toksina

  Medicinska ili bolnička dijeta osmišljena od strane američkog kardiologa Hermana Tarnovera za potrebe pacijenata je režim ishrane koji garantovano topi kilograme.

  Nakon što je “lansirana” 70-ih godina prošlog veka, bolnička ili medicinska dijeta se “proširila” po svetu, a kod nas je još poznata i kao VMA dijeta uz koju je za dve nedelje skine i do 15 kilograma.

  Međutim, do naziva ove dijete je moglo doći samo zato što se verovatno u nekim slučajevima primenjivala u ovoj ustanovi, ali autor dijete je pomenuti doktor Tarnover.

  Ono što je važno istaći je da danas postoje neke izmene i razlike u odnosu na prvobitnu dijetu koju je koncipirao Tarnover. Ono što je važno, to je da je suština dijeta ostala ista kao i većina pravila koja se primenjuju.

  Danas postoje dve varijante medicinske dijete:

  Jedna traje 15 dana (3 serije od po 5 dana), a druga koja ima jelovnik koncipiran za 11 dana, ali traje znatno duže (3 serije po 11 dana).

  POPULARNO:  5 NAMIRNICA KOJE ŠTITE PLUĆA: TREBA DA IH UZIMAJU I PUŠAČI I NEPUŠAČI

  Pravila medicinske dijete od 15 dana

  Medicinska dijeta koja se drži tri puta po pet dana nosi još i naziv “Scarsdale” dijeta. Odlična je za one koji imaju masnu jetru, a pokazala se veoma efikasnom i kod gubitka kilograma. Pravila su veoma jasna:

  Jelovnik je sačinjen od proteina (oko 43%), masti (oko 22%) i ugljenih hidrata (oko 35%).

  Doručak je uvek isti i količinski ograničen.

  Ovo je brza, rigorozna dijeta koja se ne sme držati duže od predviđenog vremenskog perioda.

  Ako zaista želite da budete što vitkiji morate se držati svih pravila iz ove dijete. To znači da morate jesti tačno one namirnice koje se nalaze na jelovniku bez njihove zamene ili uvođenja novih namirnica.

  Izvor: Stil