SAVJETI

PROVERITE ZAŠTO JE DIJETA RUSKIH ASTRONAUTA TRENUTNO NAJPOPULARNIJA: VITKO TELO DO LETA

Podijelite sa prijateljima

Topi kilograme neverovatnom brzinom, ubrzava metabolizam, reguliše rad creva…

Ova dijeta je sve popularnija ovih dana, a tvorci ove dijete tvrde da je moguće skinuti i do 20 kilograma. 

S obzirom da je vrlo restriktivna, ne preporučuje se da se drži duže od 20 dana u kontinuitetu, kao ni više od jednom godišnje. Spada u niskokaloričnu dijetu, ugljeni hidrati su potpuno izbačeni iz ishrane, a jelovnik je isti svakog dana. 

Sam naziv ovog režima ishrane nema nikakve veze sa jelovnikom koji koriste astronauti, već je analogija sa spartanskim treningom na koji su ovi ljudi bili prinuđeni pre nego što su se vinuli u orbitu.

Napomena: Ovaj režim nije pogodan za trudnice, dojilje, osobe koje pate od bolesti bubrega, srca, gastrointestinalnog trakta. Savet je i da se pre nego što započnete dijetu konsultujete se sa svojim lekarom.

POPULARNO:  PRESLANA HRANA UNIŠTIĆE BUBREGE: Kako SMANJITI TALOŽENJE SOLI U TELU

Dijeta ruskih astronauta kombinuje dva principa – naglo smanjenje dnevnog unosa kalorija (oko svega 700 kcal dnevno), i većinski proteinsku ishranu sa minimalnim unosom ugljenih hidrata.Budući da je reč o minimalnom unosu kalorija, uz ovaj režim se ne preporučuje fizička aktivnost.

Tokom čitavog perioda dijete zabranjeni su šećer, so, začini, hleb i peciva.

Ovako izgleda jelovnik: 

Doručak: 1 čaša kefira ili šolja kafe (bez šećera, mleka i drugih dodataka), kuvano jaje (može i prženo na teflonu ali bez masti)

Ručak: kuvana piletina bez kože i masnoća (ne više od 1/2 pilećih grudi srednje veličine), 500 ml bistre pileće čorbe, 1 čaša kefira ili crne kafe bez šećera

Užina: 1 čaša kefira ili šolja crne kafe bez dodataka

Večera: 1 čaša kefira ili 200 g nemasnog svežeg sira bez dodataka.

Izvor: Stil