SAVJETI ZANIMLJIVO

“DVA OBROKA DNEVNO SU SASVIM DOVOLJNA” – TESLA JE SAMO OVO JEO ZA DORUČAK I NIKAD NIJE IMAO PROBLEM SA VARENJEM

Podijelite sa prijateljima

“Najvažniji element moje životne šeme je moja ishrana. Ne možete očekivati da mašina dobro funkcioniše ako joj ne obezbedite odgovarajuće gorivo”, govorio je Tesla, ali i isticao kako je vremenom uvidio da su dva obroka dnevno sasvim dovoljna.

“Dva obroka na dan su mi popravila zdravlje i izoštrila apetit i ukus. Nisam znao šta je život dok iz ishrane nisam izbacio ručak.

Danas sa 78 godina uživam u svoja dva obroka u istoj meri kao kad sam bio dečak od 16 godina i nemam nikakvih problema s varenjem”, pišu na sajtu Tesla Universe.

Za doručak je voleo da pije mleko jer obiluje proteinima, i da jede jaja, posebno belanca jer su takođe bogata proteinima. Voleo je i pirinač, ali sir ne.

Povrće je neophodno, iako ne sadrži mnogo proteina. Ne daje mnogo energije, ali reguliše creva, daje telu vitamine. Volim da pojedem finu čorbu od luka i seckanog celera pripremljenu sa dosta maslaca. Ova kombinacija se lako vari i jedem je godinama unazad“.

POPULARNO:  ĐUMBIR MOŽETE GAJITI U SAKSIJI NA PROZORU: SAMO PRATITE OVE KORAKE I IMAĆETE VAŠ ĐUMBIR DO KRAJA LETA

Tesla je hvalio i voće, a za šećer je govorio da u malim količinama nije opasan, s tim što ne smemo zaboraviti da ga u voću ima dosta.

Meso jeo dvaput godišnje

Na pitanje da li je vegetarijanac ili ne, Tesla je ovako govorio:

Meso jedem vrlo retko, jednom ili dvaput godišnje. Bogato je proteinima, ali i riba je gotovo podjednako bogata proteinima i mastima, a mnogo lakše se vari. Fosfor koji sadrži odličan je za nervni sistem. Ali fosfor, dok hrani mozak, uzrokuje kiselost u organizmu. I meso i riba daju nam brzu energiju. Ove namirnice za ljude pojedinih profesija jesu neophodne, mada nam zbog svog sastava skraćuju život. Ipak, dok smo živi, daju nam dosta energije“.

Izvor: Alo